2013/03/01

On siis kevät! Mutta missä on perinteinen kevätreissu?

Hiphurraa! Nyt on kevät! Aurinko paistaa ja vettä sataa! Linnutkin laulaa, mutta sirkkojen soittoa ei kyllä ole vielä meikäläisen korviin kantautunut. 

Joka tapauksessa kohta saa heittää topparyököt naftaliiniin ja antaa tilaa keveämmille pukineille. Kyllä muuten polttelisi varata perinteinen kevätreissu Keski-Eurooppaan, jotta voisi ottaa ikäänkuin varaslähdön kesään. Jotenkin kuitenkin tuntuu, ettei ihan paalut siihen riitä, kun sattumoisin on tuo yläkerran rakennus alkamassa ensi kuussa ja heti sen perään ne pahuen häät. Niin ja joku maailmanympärysmatkakin häämöttää horisontissa. Naukaistiinkin juuri Cookin saarten väliset lennot (Rarotonga-Aitutaki), jotka oli ihan jäätävän hintaiset. Melkein viisi sataa euroa yhteensä meiltä kahdelta reilun puolen tunnin potkurikonekyydeistä! Oh my.

Viime keväinen reissu suuntautui minnekäs muualle kuin Sveitsiin, jossa J polvistui ja minä sanoin TAHDON. Mieli halajaisi takaisin näihin maisemiin, sillä edellisestä kerrasta on kohta puoli vuotta aikaa. 



Kesä taasen startattiin road tripillä Norjaan. Ai että oli hauskaa, vaikka seurassa olisi ollut parantamisen varaa (vitsi vitsi).



Syksyllä päräytettiin takaisin Sveitsiin, sillä pojat halusivat kipaista kevyen vuorimaratonin. Hullut suomalaiset.



Tämän vuoden kevätreissu jää siis välistä mikäli ei voiteta lotossa, mutta kesälle ollaan kuitenkin suunnittelemassa pientä kaveriporukan ryhmärämää kohti itää. Ainakin Viipuri ja Pietari olisi tarkoitus katsastaa, joten riippuen budjetista sekä käytettävissä olevasta matka-ajasta nähdään ehditäänkö jopa Moskovan Punaiselle Torille saakka. Ai että ois siistiä. Syksylle on tulossa yksi pieni pyrähdys ulkomaille ennen grande matkaa, mutta siinäpäs ne sitten olisikin tälle vuodelle. Tai sanotaanko vaikka näin, että onhan sitä siinäkin. Reissua reissuhulluille ihan nokko.

Millaisia matkasuunnitelmia teillä on?

Mieletöntä alkavaa kevättä ystävät! 

May this be the spring to remember.


33 kommenttia :

  1. Luin nuo sun kirjoittamat postaukset tuosta teidän Norjan reissusta ja oon täysin vakuuttunu siitä, että ens kesänä on PAKKO käydä jäämerellä tsuumailemassa valaita. Että kiitos tästä inspiraatiosta! :)

    Muitakin reissuja on kyllä luvassa, joten toivotaan että valaita ehtis käyä kattelemasa jossain välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellakin liputan Norjalle! Ainakin maisemien puolesta. En oikein tykkää niiden valaiden metsästyksestä, mutta sentään nuo valaat mitä me nähtiin on rauhoitettuja :/

      No teillä on kyllä reissuja tulossa! Niin siistiä (:

      Poista
  2. köh ,mikä summa potkurilennosta O.o aika riistoa, mutta luulen, että sen arvoista ;)
    Tästä postauksesta tuli hyvä mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta se on sen arvoista :D Ei sinne pahuen saarelle pääse muuten, jos ei satu omistamaan omaa venettä. Puh.

      Kiitos (:

      Poista
  3. Mä kyllä laskin, että tossa olis jo aika monta reissua ;D Ja kohtahan te jo melkeen meette sinne jättiläismatkalle, jaksaa jaksaa !! Mä haluisin kans jollekin pikkureissulle esim. Pärnuuhun kesällä <3

    VastaaPoista
  4. No ei ne lennot nyt niiiiiin kalliit tänne ole. Alkakaahan vaan buukkailla, Sohvi odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon yrittäny katella, niin aika huonosti näyttäis vaihdollakaan olevia saavan esim. toukokuussa alle 300 euron. Räyh. Ois kyllä niin kiva tulla! Ehkä joku ostaa mulle 30-vee lahjaksi lennot :D

      Poista
  5. Just varattiin toissa päivänä perinteinen kevätreissu, tällä kertaa suuntana Lontoo :) Tarkoitus oli alunperin jättää reissu välistä juurikin hääbudjettiin vedoten, mutta ei sitten vaan malttanut.
    Ja ollaan melko samiksia, sillä viime keväänä oltiin vappuna Venetsiassa ja siellä tapahtui myöskin eräs odotettu polvistuminen, hihi :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi London calling! Se on kyllä kiva kaupunki (: Meki päästään sinne sitte marraskuussa.

      EIkä :D Haha! Ihan huippua!

      Poista
  6. Apua kävin lukemassa noi vanhat reissupostaukset ja on muuten satavarma homma että me matkataan jos ei ens kesänä niin seuraavana Norjaan! Ja sit seuraavaksi Sveitsiin! :D Ihan kylmät väreet meni kun oli niin mahtavia maisemia.

    Mulla on tälle vuodelle tiedossa tässä vaiheessa kolme ulkomaanmatkaa, ens kuussa mennään miehen kanssa (uudelle yritykselle :D) Tukholmaan, sit toukokuussa työmatkalle St. Etienneen Ranskaan ja syyskuussa kans työmatka Budapestiin. Mutta oishan se noiden lisäksi kiva käväistä jossain "omallakin" reissulla vielä vaikka kesällä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan tässä kuussahan me sinne Tukholmaan mennään! Maaliskuussa! :D

      Poista
    2. :D :D :D Ne on kyllä mielettömiä maisemia siellä ne!

      Jospa se tän kertainen Tukholman reissu ois vähän vähemmän kostea ;) Kivoja reissuja sullaki kyllä tiedossa! Ihanaa.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. No en tiiä lähteekö ne, mutta yks toinen kaveripariskunta ainakin (:

      Poista
  8. Pääsiäisen jälkeen pääsee lumille, sitä on ihana odottaa :) Kesälomalle pitäisi keksiä jotain, mutta tuppaa mulla olemaan vähän epävarmoilla pohjilla nämä kesälomat.. ;) Äiti soitti pari päivää sitten ja sanoi haluavansa viedä mut New Yorkiin elokuussa pyöreiden vuosien kunniaksi, joten melkoisen mahtista! En ehkä enää kehtaa unelmoida Miehen järkkäämästä yllätysmatkasta samaisen tapahtuman johdosta :D ja sitten toki loppuvuodesta veljen häihin Floridaan, että onhan näitä reissuja näköjään tulossa täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi lumille ois ihana.. Ei vaan irtoa nyt ei millään. Höh. No kylläpäs sun äiti repäisee. Tosi kiva reissu varmasti tulee teille tyttöjen kesken (: Ja Floridassa häät. No on sitä siinäkin! :D

      Poista
  9. Älä ihan vielä sitä kevättä hihku, petyt kuitenkin. Mä en pääse tänä vuonna ulkomaille, paitsi tietty työmatkalle Esseniin.. mutta me siis kilpaillaan siitä lottovoitosta teidän kanssa, haluttais ees se talo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomiseksi luvattu melkein 20 astetta pakkasta, ku pitäis könytä seiskan jälkeen tallille, että morjensta vaan kevät :D

      Poista
    2. Mä teorisoin asiaa sillä lailla, että vuodenajat on vähän vaihtanut paikkaa. Kesä alkaa myöhemmin, loppuu myöhemmin. Ennen elokuu - mun synttärikuu- oli jo syksyä, nykyään syksy alkaa vasta syyskuusta. Ja näinollen talvi, joka ennen alkoi jo marraskuussa, alkaakin vasta joulukuussa. Ennen kevät alkoi maaliskuussa, mutta nykyään huhtikuussa.
      Eli, mä juhlin kevään alkua vasta huhtikuussa :)

      Poista
    3. Toi on muuten ihan totta! :D Elokuu on nykyään jopa usein "parempi" kesäkuukausi kuin heinäkuu.

      Poista
    4. Niin on! Ja syyskuussakin on vielä mukavan kirpakkaa vaan aamuisin. Eikä oo niin märkää, olis siis hyvä kuukausi mennä naimisiin :D

      Poista
  10. Mä olen nyt seitsemän kuukautta maannut täällä Amsterdamissa mahallani ja havahduin siihen ajatukseen että täältä on syksyllä lähdettävä pois, joka tarkoittaa sitä että olen taas kauempana kaikesta. Joten tuumasta toimeen lentoja varailemaan. Onpa muuten hassua että Suomi on Euroopassa. Se on kuin oma maailmansa ja kovin erillään "Euroopasta". Suomi voisi olla oma maanosa, Suomiippa. Niin tosiaan buuukkasin juuri lennot eksoottiseen Köpenhaminaan ja ens kuussa sitten Berliini ja ehkä Lontoo. Vinkkejä vinkkejä jos löytyy niin olisi kiva kuulla joskos tässä Hollannin hoodeilla olisi jotain näkemisen arvoisia mestoja. Pariisi, Hamburg ja München nähty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomiippa :D Totta! Suomesta on kyllä niin pitkä matka melkeinpä mihin vaan.. No onhan siellä paljonkin näkemisen arvoisia mestoja! Itse tietty suosittelen ikuisuus-suosikkiani Sveitsiä ;) Oi ne alpit!

      Poista
    2. Sveitsin olen kiertanyt lapikotaisin. :) mutta onhan se uusinnan arvoinen.

      Poista
    3. Eiku niinhän se olikin, kuten siihen yhteen postaukseen kommentoit. Tyhjä pää :D Mutta miten olisi Slovenia? Aivan ihana maa!

      Poista
  11. Uusi lukija ilmottautuu! Ei muuten yhtään pöllömmältä kuulosta sun reissusuunnitelmat ;) Itsellä on varmistunut huhtikuulle reissu Krakowaan, josta on tarkotus tehdä patikointireissu Tatravuorille. Ja kesän matkahaaveena olisi päästä pyöräreissaamaan Etelä-Saksaan...Ja talvella olisi mahtavaa päästä pariksi kuukaudeksi tutkimaan lisää Malesian sademetsiä ja Aasiaa....katsotaan toteutuvatko unelmat :) Matkahaaveita on loputtomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tervetuloa kovasti mukaan! (: Krakowa on ihana kaupunki. Minun vaihtarikaveri asuu siellä, jota olen käynyt kerran moikkaamassa reilin päätteeksi. Suosittelen käymään myös Auschwitzissa, jos vain ehditte. Se ei tosin mikään hupimesta ole, mutta kokemisen arvoinen ehdottomasti. Kivoilta kyllä sinunkin reissusuunnitelmat kuulostaa! Toivottavasti unelmat toteutuu (: Ensimmäinen askelhan on se päätös tehdä ja lähteä!

      Poista
    2. Olen käynyt Krakowassa aiemmin. Itseasiaasa myöskin reilin yhteydessä joskus 2000-luvun alussa. Silloin tuli käytyä myös Auschwitzissä ja totisesti ei ole kiva paikka :( Tällä kertaa keskitytään nautiskelemaan luonnosta ja ihanasta kevätauringosta :)

      Poista
    3. Joo se paikka kyllä pistää mielen matalaksi.. Mutta kuulostaa juurikin täydellisesltä kevätlomalta (:

      Poista
  12. Viikon päästä suuntaan mies kainalossa Sorrentoon ja Roomaan. Sääennusteet ei lupaile kovin montaa aurinkoista päivää, mutta se ei meidän reissua pilaa :) Te kyllä reissaatte kadehdittavan paljon! Mä oon onnellinen, kun kerran vuodessa pääsee ulkomaille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Rooma! <3 Ihana kaupunki. Oon kyllä kade. Omasta visiitistä on jo muutama vuosi aikaa ja tekis mieli mennä uudestaan. No ei me nyt niin paljon kuitenkaan (: Tavoite on, että jos yksi "isompi reissu" vuodessa ja sitten muutamia pienempiä vähän vaihtelevasti.

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: