2013/03/11

Alppitunnelmaa espoolaisittain

"Meil on metsässä nuotiopiiri." Tai olisi ollut, jos oltaisiin löydetty nuotiopaikka. Sitä etsiessä päädyttiin lauantaina haahuilemaan pitkin Bodom-järveä. Ei näkynyt kirvesmurhaajaa saatika notskimestaa, mutta sitäkin enemmän hiihtäjiä! Tunnelma oli kuin perinteisessä alppikylässä konsanaan, kun ihmiset nautiskelivat terassilla auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Ainut mikä muistutti vuorien puuttumisen lisäksi meidän olevan edelleen koto-Suomessa oli ympäriltä kantautuva puheensorina ainoastaan kahdella kotimaisella kielellä.

Jos miinustaisi korvia vihvoman tuulen, tämä oli aika lähellä täydellistä kevätsäätä.
Sanalla sanoen; keli oli kertakaikkisen upea.Torttu ja Pökö pääsivät tällä kertaa mukaan retkelle. Muut jätettiin julmasti kotiin päivätorkuille.

Alppitunnelmaa Bodom-järven patiolla.Neuvottelua järvenselällä seuraavasta suunnasta.
Nokat käännettiin tunnin samoilun jälkeen kotia kohti.
Nuotioita ei löytynyt ja autokin juuttui kinokseen. Selkeästi oli aika pakata reput ja suunnistaa kotiin käryyttämään niitä pahuen soijanakkeja. Termarista kaadettu kaakatti lämmitti mieltä kotonakin, sillä juotiinhan sitä kuitenkin perinteisistä retkimukeista.

Aurinkoista viikkoa nuput!

Ensi viikonloppuna tämä retkikunta lähtee uudelle yritykselle löytää kadoksissa oleva nuotiopaikka (joka muuten löydettiin siinä lähdön hetkillä viimein kartasta...)

Kuvat: Olympus OM-D E-M5 + M. Zuiko 17mm f1.8


16 kommenttia :

 1. Voi kääk. Tää oli hyvä muistutus siitä, etten ole tänä vuonna vieläkään hiihtänyt! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitte ei muuta ku hiittammaan hiittammaan! (: Nythän ne parhaat hiihtosäät on edessä päin!

   Poista
 2. Voi ihana miten kauniita talvisia kuvia! Niin kaunis auringon paiste!

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä aivan ihana viikonloppu! Jos talvisää olisi aina moinen, niin en valittaisi yhtään talvella ;) Nyt taitaa kuitenkin todellisuus iskeä päälle lumipyrynä ja harmaana maanantaina. Tulispa jo kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä pikkaisen eri näköistä on tuolla ulkona tällä hetkellä kuin viikonloppuna.. Mutta kyllä se kevät tulee (:

   Poista
 4. Mistä löytyi nuotiopaikka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartasta katsottiin niin lähin olisi ollut 4 kilsan päässä luontopolkua pitkin käpsytellen (: Siinä vaiheessa vain ei enää ehditty lähteä niin pitkälle kävelylle, kun J:llä alkoi tulla hoppu lätkäpeliin. Harmi. Ens kerralla sitten!

   Poista
 5. Ihana tunnelma siellä "Espoon alppikylässä"! :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia, tosi hieno keli! Nämä ovatkin tuttuja maisemia :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniita lumisia kuvia. Aurinko ja lumi sopii kyllä kovin kivasti yhteen:)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania kevättalvisia kuvia! Täällä meillä on jo varsin keväistä, lumesta ei tietoakaan. Höh, jäi hiihtolenkit ja laskettelut tänä vuonna ihan kokonaan. Noh, jos ensi vuonna ehtis.. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Saksanmaalla ei varmaan olekaan enää talvesta tietoakaan (: Meillä oli ihan hilkulla, ettei varattu eilen lentoja Sveitsiin kattelemaan kevättä, mutta taitaakin nyt jäädä välistä. Höh. Kyllähän sitä ensi vuonna ehtii hiihdellä! (:

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: