2013/01/14

Häämatka maailman ympäri

Kai se alkaa olla pakko uskoa, että tämä meidän haaveidemme häämatka alkaa vihdoin ja viimein konkretisoitua. Sekä minä, että J saimme nimittäin esimiehiltämme suostumuksen pitää ensi marraskuun lopusta alkaen kolmen kuukauden sapattivapaan, jolloin lähdemme matkalle maailman ympäri. Yli vuosi tätä on suunniteltu ja nyt siihen ei enää ole edes ihan niin järkyttävän paljon aikaa. Ja kyllähän sitä hyvää kelpaakin odottaa! Tässä on kuitenkin niin omat kuin rakkaan ystävänkin häät tanssittavana ennen sitä! Niin ja ullakon rakennusprojektikin saattaa tässä kevään aikana vaatia oman aikansa.. Tässä meidän alustava reittisuunnitelma, joka vielä ehtinee elää, sillä lentoja ei voi ostaa ennen kuin maalis-huhtikuulla.


Helsinki - LA - Honolulu - Apia (Samoa) - Auckland - Sydney - Bangkok - Cebu (Filippiinit) - Hong Kong - Helsinki

Harmiksemme Etelä-Amerikka jää nyt seuraavaan kertaan, sillä pelkästään sinne olisi voinut uhrata tuon koko kaavailemamme matkustusajan. Meidän pääkohteemme onkin siis Uusi-Seelanti, jossa aiomme viettää kuukauden päivät. Loput pari kuukautta mennään sitten fiiliksen mukaan, vaikka toki nämä etukäteen päätettävät lentokaupungit asettavat raamit koko reissulle. Eipähän unohdu liian pitkäksi aikaa köllimään riippumattoon yhdelle biitsille. Kolme kuukautta ei sinällään ole mahdottoman pitkä aika, joten parempi ettei edes tee liiaksi suunnitelmia, vaan menee sinne minne nokka näyttää ja viipyy siellä missä parhaiten viihtyy. Vaikka lentojen pääkohteet pitääkin etukäteen lyödä lukkoon, niin matkustusajankohtia voi toki muuttaa ja ostaa lisäksi mantereen sisäisiä lentoja, kuten Kaakkois-Aasiassa aiomme tehdä.

Muille reissukuumeisille siis pieni varoituksen sana:
Jonkin sortin matkafiilistelyä pitkin vuotta on tällä kanavalla luvassa!
 
Kylläpäs tästä viikon ankeimmasta päivästä tulikin tällä kertaa erityisen hymyilyttävä.

Mitäs teidän maanantaihin oi ystävät?

PS. Eiliset häämessut ei kyllä olleet yhtään mun juttu. Saaraa sen sijaan oli kiva treffata ja päästiin tosi hyvin yhteisymmärrykseen puvun yksityiskohdista.


35 kommenttia :

  1. Mä seurailen kyllä näitä postauksia varmasti innolla! Samalla voin fiilistellä omia matkamuistoja The Matkan jälkimaningeissa. Uskomatonta että sieltä palaamisesta on jo yli vuosi!

    Tänne viimeistä vapaa päivää ja pientä paluuahdistusta Thaimaan kaksiviikkoisen jälkeen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Time flies.. Mä muistan kun vuosi sitten lueskelin sun matkakertomuksia vihreänä kateudesta :D Nyt sitten oma reissu on suhteellisen pian käsillä! Varmasti tulee olemaan outoa vaan "hengailla" monta kuukautta ilman työ- tai muitakaan velvoitteita.

      No voin vaan kuvitella. Oli varmana kiva reissu ja irtiotto talveen! No mutta ihan kohta on kevät! Enää ens kuu ja sitten alkaa jo aurinkokin lämmittää ;)

      Poista
  2. Voi tauti miten mahtavalta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa se kyllä vähän omaankin korvaan. En voi oikein vielä uskoa, että me ihan oikeasti ollaan toteuttamassa yksi meidän suurimmista haaveista (:

      Poista
  3. Blogissa (Onnenpisaroita) olisi sinulle haaste :).

    VastaaPoista
  4. Heippa!

    Nyt on pakko kommentoida.. :) oon seurannu blogias pitkään ja täytyy sanoo et oot yks mun lemppareista! Sul on kiva tyyli kirjottaa ja jutut on mielenkiintoisesti monipuolisia :)

    Enivei, pisti silmään tuolta matkasuunnitelmista kohta Cebu (Filippiinit).. Mitkä teidän suunnitelmat on täällä? Ainakin Malapascua? :)

    Meinaan ehdottomasti voin suositella Cebun saarelta sellasta paikkaa kun Moalboal! Oon tällä hetkellä täällä ja voin kertoo et snorklaaminen (..ja sukeltaminen, jos sitä harrastatte) täällä on aivan upeeta! Suoraan rannasta pääsee snorklaan ja heti näkee vaikka mitä, ja näkyvyys on ainakin tällä hetkellä erittäin hyvä! (tosin parina päivänä on ollu ikävä määrä jellyfishejä :/) Mutta ei siis tarvi maksaa venekyydeistä kauemmas nähdäkseen veden alla jotain..

    Tänäänkin tuli uitua 4-5 eri kilpparin kans, ne on niiin söpöjä! :D (kuhan muistaa et niitä ei saa häiritä tai koskea kun ne tulee ottaan happea!)

    Ja jos tänne päädytte, niin kannattaa majottua Panagsama-rannalla.. Hiekkarantaa tässä ei oo mutta tunnelmaa löytyy sitäkin enemmän! :)

    Oltiin viime talvena kiertämässä Thaimaa-Kambodza-Malesia-Indonesia 5kk ja tänä talvena Thaimaa-Filippiinit 4kk, et jos teillä on noilta suunnilta mietittynä jotain mestoja voin yrittää kertoa jotain jos on osunu myös meidän reitille :) mut ainakin Filippiineiltä tähän mennessä voin suositella El Nidoa, Malapascuaa ja Moalboalia! Vielä kk täällä jäljellä niin katotaan mitkä paikat nousee vielä suosikeiksi! :)

    Toi suunnitteluvaihe on ihanaa aikaa ja kuinka nopeesti se aika sit lopulta meneekään kun on jo reissussa! :) mut teillä on myös muita ihania juttuja tiedossa ennen sitä joten aika menee varmasti vieläkin nopeammin! Ihania hetkiä remontin, häiden ja matkan suunnittelun parissa ja tsemppiä loppuKEVÄÄSEEN! (koska kohtahan on jo kesä, right? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kehuista. Tosi kivasti sanottu!

      Kylläpäs arvasti hyvin, sillä just Malapascua ja varmaan myös Calanggaman on listalla! Niin ja tietty Palawan ja siellä ainakin El Nido (: Pitääpäs ehdottomasti laittaa tuo Moalboal ylös! Kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä paikalta. Me ei sukelleta kumpikaan, mutta ehkä snorklaaminen onnistuisikin, kunhan ei ole kovin paha merenkäynti ;) Meikäläisen uimataidot kun rajoittuu siihen koiraan...

      Voi että teidän reissaaminen kuulostaa mahtavalta! Vähän täällä vihertelen kateudesta...

      Itsekin olen Kambodzassa, Indoissa (Sumatra) ja Vietnamissa reissannut, joten ainakaan noihin tuskin ollaan menossa. Lähinnä kiinnostaisi Kaakkois-Aasiassa Filippiinien lisäksi Laos, Myanmar ja Thaikuissa siellä Myanmarin ja Thaikkujen rajalla oleva pikku Koh Chang. Satuitteko käymään siellä tai viereisellä Koh Phayamin saarella? Ei oikein mitkään massaturistien suosimat paikat innosta tätä parivaljakkoa.

      Olet ihan oikeassa! Heti ens kuun jälkeenhän se kevät alkaa ;)

      Poista
    2. Moalboal on vielä kätevästi 2,5-3h bussimatkan päässä Cebusta eli ei paha ollenkaan! Ja mitä snorklaamiseen tulee, niin siinähän ei periaatteessa tarvi ku kellua! Sit vaan pari potkua räpylöillä ja hyvin pääsee eteenpäin! :)

      Mut joo, viime talvena käytiin Phayamilla, aivan upee paikka sekin! Siis voin kuvitella et Samui ja kaikki muut, nykyään massaturistipaikat on ollu aikoinaan just sellasia! Tietty asiat kerkee parissa vuodessa muuttuun yllättävänkin paljon et toivon et siellä on edelleen tallella se rauhallisuus ja rakentamattomuus.. Kerrot sitten miten asian laita on jos meette sinne.. :) mut nukuttiin mm. teltoissa :D ei ainakaan ollu ötököitä!

      Poista
    3. Niin ja niissä teltoissa oli siis kunnon patjat että ei ihan hiekalla tarvinnu nukkua ja yks tuuletin jotta kuumuus ei pääse yllättään ;) tosin sähköä Phayamilla oli 18-06 et siinä kuuden jälkeen sitä heräs sit kuitenki.. :)

      Poista
    4. Oliko teillä omat teltat mukana :o Hihi, no ei ainakaan ollut ötököitä joo! Kuulemani perusteella se ja pikku Koh Chang ovat edelleen juurikin niitä paikkoja, jota ei vielä ole massaturismi "pilannut". Pitäisikin varmaan olla hys hys hiljaa niistä paikoista, ettei niille käy kuin muille :D En kestä ku tää reissukuume vaan pahenee näitä sun juttuja lukiessa! Voi häät tulkaa jo!

      Poista
  5. I-ha-naa! Voi vitsit, mitkä suunnitelmat :) Mä mieluusti osallistun vinkkien jakoon tuon Uuden-Seelannin ja Aussien osalta, voisi vaikka yrittää järkätä jonkunlaisen treffin? Ja sitten tuohon edellisen kommentoijan snorklausjuttuun viitaten, mäkään en ollut koskaan kokeillut sitä ennen meidän reissua, ja sen oppi kyllä tosi nopeesti! Ja kandee laittaa pellarit päälle, jos tuntuu ettei muuten jaksa pulikoida :) Ja kun viipottaa menemään niissä räpylöissä, niin ei siinä kovin kummoisia kevätjuhlaliikkeitä voi uimisen suhteen tehdä, peruspotkut on ihan riittävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi todellakin treffit! Ausseissa me ei ehditä hirveästi viipyä, mutta tarkoitus on tsekata Sydney ja Cairns, josta menemme sitten Whitsundayn saarille (: Kävittekö muuten siellä?

      Pelastusliivit on kyllä mulle varmaan aika ehdoton :D En oo mikään vesipeto! Enemmänkin rantapeto :D

      Poista
    2. Ahahaa, rantapeto :D just hyvä termi. Eipä mulla Ausseista juuri muista alueista olisikaan antaa vinkkejä kuin noista kahdesta :) Ei kyllä oltu Whitsundayn alueella, kun haluttiin saariresorttiin ja siellä ne hinnat oli aika lailla meidän ulottumattomissa.. eikä aikataulukaan olisi kai ihan joustanut.. Mutta Cairnsin läheltä on kyllä antaa muita vinkkejä! Laitan meiliä tulemaan huomenissa :)

      Poista
  6. Voi että, miten mahtavalta teidän suunnitelmat kuulostaa. Varmasti ikimuistoinen reissu! Näitä matkafiilistelyjä kyllä odotan innolla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiva kuulla (: Yritän olla liikaa hehkuttamatta, mutta pakostakin tässä on ihan hirmuisen innoissaan!

      Poista
  7. Suosittelen Cebun viereistä Boholin saarta (jonne pääsee lautalla) ja siellä Nuts Huts -majapaikkaa. Thaimaan ja Myanmarin rajalla sijaitseva Mae Sot on ainutlaatuinen (monikulttuurisuutta!). Varmasti paras paikka Myanmarin ulkopuolella tutustua sen kulttuuriin. Voin vain lämpimästi suositella! Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja siellä työskenteleviin NGO-työntekijöihin tutustuu myös helposti (jolloin pääsee kuulemaan huikeita tarinoita herkullisen ruoan äärellä!) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä (: Tällä hetkellä ollaan mietitty, että aika ei riitä kuin Palawanille ja Cebulle, mutta eihän sitä tosiaan tiedä mihin se nokka lopulta vie ja tosi kiva kuulla näitä vinkkejä! Mae Sot:sta olen jotain kuullutkin! Oi että sitä olisi paikkoja missä käydä (:

      Poista
  8. Ou jee!
    Ihan mahtiparhaussuunnitelmia.
    Kuulostaa niin huippukivalla!!

    VastaaPoista
  9. Voi hurja miten kuulostaa ihanalta! :) Mun haaveena olis häämatka Malediiveille, mutta ensivuodelle kaavaillaan 2-3 viikon reissua jenkkeihin, joten sitä odotellessa. Tämän vuoden isommat reissut jää kyllä väliin, mutta uskon että vielä ne unelmat toteutuu.

    Ihan unelmalta kuulostaa teidän matkasuunnitelmat, Uusi-Seelanti kiinnostaisi minuakin. Siellä on niin upea luonto! Teette varmasti mahtavan reissun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenkeissä olisi kyllä niin siisti ajella se Road 66 lännestä itään, mutta meilläkin se jää odottelemaan tulevaisuutta (: Nyt jos San Fransiscoa kävisi tsekkaamassa ja pikainen pyrähdys myös Losissa. Malediivit on varmasti upea paikka! Me yritetään vaan budjettimatkailla, niin siksi näitä Kaakkois-Aasian rantakohteita ;)

      Kyllä sun unelmat toteutuu. Haaveita pitääkin olla, sillä se on se ensimmäinen ratkaiseva askel matkalla kohti sitä haavetta! Jos ymmärrät mitä tarkoitan (:

      Poista
  10. Taidan pistää sitä rahaa sinne sukanvarteen, josko pääsen vielä joskus pois täältä kylmästä! ;)
    Matkakuume on kyllä tajuton. Ehkä polttelee eniten mielessä se loman tarve. Alkaa olla sekä henkisesti, että fyysisesti sen verran puhki.

    En malta odottaa teidän reissua, että pääsen fiilistelemään niitä upeita matkakuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä pääset (: Ja loma tekisi varmasti hyvää. Toivottavasti pian jotain ilmaantu ja olethan huomannut, että Norskilla on nyt lentotarjoukset? Itse poistin sieltä viime viikolla yhdet lennot, joista joskus myöhemmin lisää ;)

      Upeista kuvista en tiiä, ku en tiiä otetaanko konetta ollenkaan mukaan, että mitähän kännykkäkuvia mä teille postailen :D

      Poista
  11. Apua, ihan huikeeta! Mahtaa tulla upea reissu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, toivottavasti tulee <3 Ainakin tämä parivaljakko odottaa sitä kuin kuuta nousevaa! Pitäis malttaa ne häät suunnitella ja tanssia ensin ;)

      Poista
  12. Mieletön matka tulossa, apua, mullakin sukat pyörii jaloissa :))))

    VastaaPoista
  13. Kuulostaa aika täydelliseltä häämatkasuunnitelmassa! Mullakin on poikaystävän kanssa maailman ympäri -henkinen matka suunnitteilla, tosin ensin tulee se häämatka! Tuossa maailman ympäri -reittiä hahmotellessa alko vaan harmittaa, kun ei vaan millään voi käydä kaikissa paikoissa missä haluaisi, vaikka meillä on tulossa puolen vuoden reissu, ei siinä ihan hirveästi ehdi kiertää.

    Eli matkapostauksia odotellaan kieli pitkällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos elä muuta. Jos meillä olisi halu ja mahdollisuus olla tuo puoli vuotta reissussa, niin oltaisi ehdottomasti käytetty muutama kuukausi Etelä-Amerikkaan, mutta sinne pitää sitten tehdä joskus uusi reissu. Ei vain raski jättää eläinlapsia niin pitkäksi aikaa muiden hoiviin :/ On varmasti melko hiuksenhienoraja siinä, ettei lähde ahnehtimaan liikaa paikkoja ja koko lomasta tulee suorittamista. Itse en sitä kyllä pelkää, sillä me taidetaan vähän olla muutenkin sellaisia suorittajia, mutta osataan kyllä chillata ku siltä tuntuu ;)

      Poista
  14. Törmäsin tänne ihan vahingossa, hauskaa että löytyy muitakin, joilla on melko messevät suunnitelmat häämatkaksi :) Meidän starttaa vähän yli kolmen kuukauden päästä. Emme kuitenkaan tee maailmanympärimatkaa, vaan kiertelemme lähinnä Afrikassa, mutta myös Aasian puolella, Intiassa ja Nepalissa on tarkoitus käydä. Lähdemme ilman paluulippuja, mutta puolisen vuotta todennäköisesti vietämme reissun päällä. Tiukkaa kyllä tekee meilläkin tuo karvaisten lapsien hoitoon jättäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa todella helmi-reissulta! Nauttikaa ihan täysillä (: Ja siis sehän koittaa ihan kohta!

      Poista
  15. Ui, niiiin siistii! Tuo Uusi-Seelanti on meikäläisen Top Matkustushaaveissa sijalla 1, oij että kun sinne joskus pääsisin.. Erittäin kateellisena ja huokaillen siis tuota teidän maailmanympärysreittiä katselin. ;) On the other hand -eihä se oo ku säästää ja suunnitella ja PÄÄTTÄÄ TOTEUTTAA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just näin! Päätös on se ensimmäinen askel (: Me tehtiin päätös yli vuosi sitten ja nyt se matka ei nää olekaan ihan tuhottomat kaukana (:

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: