2014/09/23

Ajatukset maailman toisella puolen

Illalla kuuntelin nukkumattia odotellessa, kuinka sade ropisi ullakon kattoon ja tuuli hakkasi vaahteran oksia vasten ikkunaa. Ihan järkky myrsky, mutta tällaisina iltoina onkin parasta hevosen hoitamisen jälkeen käpertyä viltin mutkaan sohvalle höyryävän teemukin ja kirjan kera. Tai sitten voi unohtaa sen kirjan kuten meikäläinen teki ja sukeltaa vanhojen kuvien mukana jonnekin kauas pois, sinne mis on lämmin.

Cookinsaaret ja Aitutaki on ehdottomasti yksi uskomattomimmista paikoista, joissa olen koskaan elämäni aikana päässyt käymään. Rakastan vuoria, metsiä ja järviä yli kaiken, enkä myönnä olevani kummoinenkaan biitsityttö, mutta tämä piskuinen saari Tyynessävaltameressä saa kyllä sydämeni läpättämään kerta toisensa perään. Täydellisempää honeymoon-kohdetta saa hakea, sillä saarelta löytyi meidän lisäksemme vain kourallinen muita turisteja ja pienen kylän verran leppoisaan elämänrytmiin tottuneita paikallisia, jotka saavat elantonsa turismista. Aitutakilla jos jossain aika on todellakin pysähtynyt.

Voin melkein tuntea vitivalkoisen kuumana polttavan hiekan varpaiden välissä ja laguunin turkoosin hehkun näitä kuvia katsellessani. Onko tällaisia helmiä ihan oikeasti olemassa? Voi muistoja.
 

Innostuneille tiedoksi, että Cookinsaarille pääsee niin Uudesta-Seelannista kuin Amerikastakin käsin. Losista lento kestää apauttirallaa 8 tuntia ja Aucklandista nelisen tuntia + siihen päälle halutessaan tunnin sisäinen siirtymä minimaalisella potkurikoneella pääsaari Rarotongalta Aitutakille. Pitkä on matka, joten ihan ei viikon takia kannata tänne asti lähteä haalautumaan. Tai no, mikäs minä olen ketään neuvomaan. Paikka on kyllä kokemisen arvoinen, joten jos siltä tuntuu, niin ei muuta kun menoksi. Ainakin Air New Zealand tekee siis stop-overeita saariryhmälle lentäessään väliä USA-NZ. 

Itse päätimme jo saarella ollessamme, että tänne vielä joskus palaamme. Ehkäpä 10-vuotis hääpäivänä pakkaamme perheemme ja lähdemme kohti maailman laitoja. Tismalleen maapallon toiselle puolen.

Lämpöä syysmyrskyyn kamut ja huisia uutta viikkoa!

PS. Kaikki Cookinsaaria koskevat postaukset löydät täältä.


26 kommenttia :

  1. Voi apua, mikä kaipuu lämpimään iski nämä kuvat nähtyäni. En kestä! :) Tänä aamuna lähdin töihin aivan liian vähissä vaatteissa ja edelleen tuntuu tuo kylmyys luissa ja ytimissä. Lähtisin tuonne heti jos vain olisi nippu seteleitä taskussa ja lomaa. Harmi vaan ettei ole kumpaakaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niinpä! Täällä olis kohta "lomaa" yllinkyllin, mutta ne setelit puutuu :D

      Poista
  2. Mun oli pakko katsoa nämä kuvat pariin otteeseen läpi. Onko tuommoisia paikkoja edes olemassa, ei yhtään huono kysymys:) Mulla on joku päähänpinttymä Cookinsaarista, voi että haluan sinne vielä joku päivä. Tuo Air New Zealandin stop-over ei ole yhtään hölmömpi juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahva suositus kyllä Cookille! :) Joskus jos menee vaikka Ausseihin tai NZ, niin siihenhän se olisi helppo yhdistää. Matka ei enää siinä vaiheessa olisi niin toivottoman pitkä.

      Poista
  3. Ihania kuvia! Kyllä tällaisia kelpaa näin syksyn tullen katsella ja haaveilla pääsystä lämpöön. <3

    VastaaPoista
  4. Sydän pakahtuu näitä kuvia katsellessa. Upeita <3 Varsinkin kun Joensuussa sataa parhaillaan lunta :D

    VastaaPoista
  5. niin upean näköinen paikka! tonne on joskus päästävä...

    VastaaPoista
  6. Kiitos virtuaalimatkasta lämpimään! Kyllä tuli taas lämpö äikävä, kun äsken pyöräilin lyhyen matkan ruokakauppaan kamalassa tuulenmyräkässä. Oli niin KYLMÄ!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli kyllä ihan tajuttoman kylmä + vielä kauhea viima siihen kaupan päälle!

      Poista
  7. Löysin blogisi eilen ja http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2014/03/toivepostaus-kuinka-kasittelen-kuviani.html kun tuossa selittelit vsco:n filmiemuloinnista, mietein miten ne eroa photoshop actioneista? Pystyykö niitä filmiemulointeja käyttämään vain Lightroomissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai ne käsittääkseni mitenkään eroakaan :) Tuolta VSCO:n sivuilta voi ostaa myös Photariin sopivat emulointisetit!

      Poista
  8. Juuri kun luulin ja kuvittelin, että on kiva kun tuli syksy ja saa laittaa taas paksua ja lämmintä päälle vaihteeksi... Menit nainen tekemään tämän! Äääää! Ei ollut yhtään kiva. Alkoi heti palella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Sori! Haha. No nyt tänään sitten kietodutaan paksuihin huiveihin. Kyllä tää taas tästä :)

      Poista
  9. Upeeta! Vastaavanlaisia maisemia ei ihan joka puolelta löydy. Tuonne vielä joskus!

    VastaaPoista
  10. Voihan taivas sentään! On kyllä niin huikeen näköinen paikka, että totta tosiaan ei tuollaisia maisemia ihan joka saarella ja maailmankolkassa tapaa. Ja ajatella, ootte olleet tuolla! Ihana ajatus tuo että palaatte ehkä 10-v hääpäivänä. Pitäkää siitä kiinni ;)
    Meillä on NZ jälkeen vielä tämä tai Fiji auki, jompainen kumpainen kiinnostaisi. Ja toivon todella että jos päädytään Fijille, niin maisemat on abouttiarallaa samaa luokkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä Fijille että Cookille tehdään mielestäni nuita stop-overeita USA:sta matkalla NZ, joten kannattaa ottaa selvää oisko se teillä mahdollista toteuttaa miten :) Meillä se stoppi ei edes maksanut mitään ylimääräistä! Ja paljon tuntui uusi-seelantilaiset tekevän äkkilähtölomia tuonne Cookille.

      Me pidetään siitä kiinni. Ehdottomasti :)

      Poista
  11. Jaksan kyllä hämmästellä näitä kuvia varmaan hamaan tappiin saakka. Vielä joskus meikäläinenkin pääsee tuonne! Ehkä ei kolmekymppisille, mutta josko sitten viiskymppisille, mikäli siihen ikään asti vielä kulkee. :D

    Kyllä se viima tuli muka taas niin yllätyksenä! Miten sen voi edes unohtaa? Olin niin jääpuikkona eilen, että haaveilin jo pois karkaamisesta kymmeneen kertaan kävellessäni bussipysäkille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viima on kyllä ihan nou nou, vaikka muuten syksy onkin ihan jees :) Ainut huono puoli on se, että kesään on niiiiin pitkä aika! :D

      Poista
  12. OOh, en vain kestä näitä upeita kuvia!! L O M Akuume!!

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania kuvia! <3

    Kävittekös te samalla Fidjillä? Kiinnostaisi vähän tietää miten ne kaksi suhteutuu toisiinsa eli onko Cookin saareille väärti lähteä matkaamaan, ymmärtääkseni Fidjille pääsee hieman helpommin.

    Nuo valkoiset hiekkarannata kyllä houkuttelee kovastikin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käyty Fidzillä, joten en oikein osaa vertailla näitä kahta sen vuoksi :) Cookilla oli ainakin aika vähän turisteja, jos sellaisesta menosta tykkää enemmän! ^_^

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: