2014/08/16

Kevyellä repulla kohti itänaapuria

Hyvää huomenta Suomi! Me törötetään parhaillaan jo idän pikajunassa matkalla kohti Venäjää. Ihan hullua ajatella, että tästä armaan kotimaamme päärautatieasemalta pystyy matkustamaan Siperian halki aina Kiinaan saakka! Jotenkin niin kreisiä. Tämä matka ei kuitenkaan suuntaudu läheskään niin kauas, vaan kiskot vievät meidät viettämään viikonloppua ja ihka ensimmäistä hääpäiväämme pohjolan venetsiaan elikkä Pietariin.

Mukaan lähti yksi ainut kapsäkki, johon tukittiin molempien tavarat viikonlopuksi sekä tulevan maanantain työpäivävaatetus, sillä junan kolahdettua takaisin Helsingin rautatieaseman laituriin, jatkamme suoraan matkaamme työmaalle. Tässä siis meikäläisen mukaan lähtenyt garderoobi alusvaatteita lukuunottamatta. Matkan ajaksi nykäisin jalkaan rennot byysat sekä tennarit, mutta muuten näillä mennään. Mukaan lähtee luonnollisesti myös kamera ja pari linssiä, mutta ne sujahtavat näppärästi kettureppuun eväiden kera (ja matkaevästähän pitää luonnollisesti olla paljon). Läppärin jätin tällä kertaa kotiin ja pakkasin mukaan vain tabletin, joka sekään ei kyllä ollut mikään välttämättömyys.


1. Blogikirpparilta bongattu kelpo hamonen. Ainut hame, joka mahtuu edelleen päälle ja jonka helma ei hivuttele mahan nostattamana vesirajaa.
2. Maksimekko, joka venyy ja paukkuu sopivasti.
3. Ikivanha käsveska siltä varalta, että kameralaukku jää välillä hotelliin.
4. Valkoinen perustoppi hameen pariksi.
5. Arskat. Pöllöt vaiko Reiskat. Siinä vasta pulma.
6. Matkalukemista Otavan Miki-kirjan muodossa. Steve Jobs - I know all about you now.
7. Lifesta blogiyhteisyön kautta saatuja maitohappobakteereja on naukkailtu varuiksi koko viikko.
8. Farkkurotsi ja huivi.
9. Lemppari-balleriinat, jotka alkaa itseasiassa vähän kiristää turpeita koipia, mutta näillä mennään.

Viime hetkellä nappasin reppuun vielä sateenvarjon, koska sääennusteen mukaan Pietarissakin tulee vodaa (вода, hah). Sanakirjakin on toivon mukaan matkassa, niin ja passit viisumeineen.

Ei tässä muuta, kuin puksutellaan menemään ja toivotaan, että venäläiset rajamiehet ovat suopeita! Toivottavasti teillä muillakin on jotain kivaa suunnitelmissa viikonlopuksi. Me ainakin aiotaan ottaa kaikki ilo irti tästä viimeisestä ulkomaanmatkastamme kaksin ennen rakkaan kääpiön syntymää.

Pus och kram! Kivaa viikendiä!

PS. Kiitos tuhannesti Sari, kun tulit hoitamaan kauhukolmikkoa!


8 kommenttia :

 1. Ihanaa reissua! Ootteko aiemmin venäjällä käyneet? Mielenkiinnolla postauksia odotellaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti! Olen minä käynyt nuorempana pari kertaa, mutta en koskaan Pietarissa :) Nanille tää on eka kerta!

   Poista
 2. Se on kyllä melko kreisiä, ja myös se tunne, kun tulee sen koko matkan tänne suuntaan, kohti kotia, ja viimeisessä junassa, joka taittaa rajan, onkin yhtäkkiä vaunuissa liukuovet, jotka aukeavat nappia painamalla :D Matkakumppanini sanoin: "Ihan kuin Star Trekissä!" Siinä muutaman tuhannen kilometrin aikana ehtii jo tottua kiinalaisiin ja venäläisiin juniin, ja kulttuurishokki oli siis suuri.

  Tuo hame on muuten kaunis :) Ihanaa reissua! Terkkuja Indonesiasta, kuullaan!

  (P.S. Linkitin tänään linjoille tupsahtavaa karhutekstiin vuoden takaisen tekstisi Raatteentiestä, se kun oli aivan upea, enkä olisi itse osannut paremmin sanoiksi tai kuviksi asiaa pukea. Kävimme siis myös siellä Suomussalmi tourneellamme. Oli muuten upea paikka se Suomussalmi, sopii olla kotiseudusta ylpeä ♥ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella! Joskus meki mennään sinne Kiinasn asti. Voi kiitos. Suomussalmi <3 Pitää käydä tsekkaa sun postaus heti ku kotiudutaan!

   Poista
 3. Junamatka Venäjän halki on kyllä ehdottomasti yksi niistä reiteistä, jotka mielellään jokin päivä taittaisi :) puhumattakaan, miten kiva olisi korkata naapurimaa noin matkailumielessä edes sillä viikonlopun reissulla näin ensialkuun. Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olisi! Me alunperin suunniteltiin sitä tälle kesälle, mutta masukaveri pisti homman jäihin :) Kiitti kovasti!

   Poista
 4. No mikäs tässä hoitaessa. Kaks poksuu sohvalla ja yks kerjää keittiössä eli normisettiä! Pitäkää kivaa ♥

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: