2013/03/05

OM-D mikä kapine!

Mää en kestäää! Olen niin innoissani, että saatan räjähtää! OMG mikä kamera!

Niin kevyt ja niin laadukkaan tuntuinen peli, että kyllä tässä vähemmästäkin hymyilyttää, vaikka sataakin lunta näin kevään kunniaksi ja auto on edelleen mäsänä. Koko eilinen ilta meni hypistellessä uutta tulokasta ja täytyy kyllä ihmetellä, että miksi ihmeessä en ole jo vuosi sitten siirtynyt kuvaamaan tällä menneen ajan henkeä huokuvalla kaverilla? No nyt se on kotiutettu ja meidän yhteinen taival voi alkaa. Olkoon se aurinkoinen ja ruusuinen. Tarkempaa analyysia tästä retron ulkomuodon omaavasta kapineesta kerron hieman myöhemmin, mutta tässä nyt kuitenkin muutamat kuvat jotka on pikaisesti näpsäisty eilisen testauksen tuloksena kamerassa olevalla hauskalla art-filterillä.
Kyseessä on siis Olympus OM-D E-M5, joka on peilitön järjestelmäkamera. En ostanut kittipakettia ollenkaan, vaan pelkän rungon ja siihen lisäksi valovoimaisen M.Zuiko 45mm f1.8 linssin. Seuraavana ostoslistalla onkin jo 17mm laajakulma, mutta ei sitä mopolla mahottommiin, toteaisi äitini tähän väliin hyvin viisaasti. Katsotaan, josko kesällä olisi synttärikeijut suosiollisia.

Mitäs sanotte, eikös ulkoasu ainakin ole aika miellyttävä?

(Ja sehän luonnollisesti on se tärkein seikka valokuvatessa. NOT.)


25 kommenttia :

 1. Vautsi! Onnea yhteiselle taipaleelle!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta kamerasta, mukava seurailla sinunkin juttujasi uuden kameran kanssa!

  VastaaPoista
 3. Vitsit että kamera näyttää hauskalta! :) Noi efektit sen sijaan on aika pelottavia.. :D Onnea uudesta lelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ehkä nuo kaikki efektit ei ihmisten kuvaukseen ole parhaimpia, mutta maisemiin varmasti antaa vähän uutta ulottuvuutta. Toki tarkoitus on kuvata lähinnä manuaaliasetuksin, mutta hauska nuita oli testata ;)

   Poista
 4. Onnea uudesta kamerasta! Minulla on tuo sama linssi ja se on kyllä todella hyvä :) Laajakulma ehkä itsellänikin seuraavaksi ostoslistalla... Saanko udella, että mitä linssejä olet laajakulmaksi kaavaillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tämä on ihan laadukkaan oloinen linssi (:

   Ensin mietin Panasonicin 20 mm f1.7, mutta luettuani ja kuultuani muiden käyttäjien arvioita ymmärsin, että sen tarkennusmekanismi on hieman vanhanaikainen, minkä vuoksi automaattitarkennus on äänekäs eikä kovin nopea.. Ja nopean tarkennuksen ainakin itse tarvitsen, kun kuvaan paljon eläimiä.

   Olenkin siis päätynyt siihen, että seuraava hankinta ja hyvä aisapari tuolle 45mm:lle on M. Zuikon 17mm f1.8, joka on tosin tuplasti kalliimpi kuin Pana, mutta ilmeisesti hintansa väärti (:

   Poista
 5. Söpö ku mikä!! Uuden kameran tai oheishärpäkkeen kotiuttaminen tuntuu kieltämättä aina samalta kuin lapsena jouluaatto! Tuollainen olisi kyllä mahtava, eipä tarvitsisi kulkea niskat kipeenä monen kilon kantamusten takia :D

  En ole kyllä yhtään itse laitteeseen tutustunut, joten innolla odotan käyttökokemuksia ja kuvia, vaikka vähän tietty pettyneenä, kun noin vaan menit ja luovuit Canonista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, enkös olekin röyhkeä ku vaan menin ja myin koko Canonin! Jätin vielä varuiksi suosikki Sigman linssin kaappiin pölyttymään, mutta kun testasin tätä eilen ekan kerran, pistin Sigmankin myyntiin :D (Ja se meni jo..)

   Poista
  2. PS. Mutta eihän uskottava valokuvaaja voi kuvata tällaisella "lelulla" ;) Mitä isompi kamera, sen paremmat kuvat! :DD Näin ainakin osa ihmisistä tuntuu kuvittelevan..

   Poista
  3. Suorastaan kamalan röyhkeetä, hihi, hyvä että sigmakin päätyi uuteen kotiin pölyttymästä :)

   Tuo on niin totta. Yleinen kuvitelma taitaa olla myös se, että hyviin kuviin tarvitaan vain kallis kamera ;) Mä voisin kyllä kotiuttaa ilomielin tuollaisen söpön pikkuisen kameran, jonka voisi sujauttaa vaikka taskuun lenkille lähtiessä. Höh. Sitäpaitsi tuo on oikeasti niin suloinen (ilmeisesti kaiken mainion teknisyyden lisäksi), että oma jää ihan kakkoseksi tuon rinnalla :)

   Ehkä viritän vanhan puulaatikkoperintökameran uudelleen toimintakuntoon, oisi sekin aika retro :D

   Poista
  4. Nimenomaan! Minäkin nyt siis kuvittelen saavani aika monta kertaa parempia kuvia, kun vanha kroppirunko oli monta kertaa halvempi uutenakin, kuin tämä :D Kenethän saa haastaa oikeuteen, jos niitä hyviä kuvia ei alakaan tulla kuin itsestään.. Hmm.

   Joo viritä sinä se, niin minä viritän isältä saamani 80-luvun filmijärkkärin ;) Siihen pitäisi oikeasti jostain hommata filmirulla ja kokeilla miten se pelittää!

   Poista
  5. Sie oot niin taitava, että saat onnistuneita kameralla kuin kameralla :)

   Voi vau, viritä todellakin, jos se vielä pelittäisi. Tuollaisia aarteita kannattaa kyllä vaalia <3
   Mä luulen, että tuota mun omaa ei enää toimintakuntoon koskaan saa (ja kuinka naurettavan näköistä sen kanssa sitten olisi missään ihmisten ilmoilla esiintyäkään :D), mutta ehkä se päätyy joskus tulevaisuudessa kotiin "sisustusesineeksi" esille ja muistoksi arvoiselleen paikalle.

   Poista
  6. Taitavasta en kyllä tiiä :D Mutta kiitti kuitenkin (: Ja kukahan se taitava on!!

   Poista
 6. E-M5 on tällä hetkellä hinta/laatusuhteelta paras markkinoilla oleva all-around runko. Teit hyvän valinnan!

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: