2014/11/20

Babymoon Helsingin kattojen yllä

Ai että. Kolmen viikon takainen rentoutumishetki hotellin lakanoissa teki kyllä terää! Niin terää, että luulimme vauvan jo samaisena viikonloppuna syntyvän ja jouduimme koko sunnuntain viettämään synnytysosastolla seurannassa. Mutta eihän se pikku-pirulainen ollut vielä valmis luopumaan lämpimästä sviitistään, joten täällä ollaan edelleen yhtenä kappaleena. Uusi harjoituskierros synnärille tehtiinkin tuossa pari päivää sitten, mutta yön tarkkailun jälkeen pääsimme kotiin hakemaan vielä lisää vauhtia. Odotusta - sitä tämä kyllä kirjaimellisesti on!

Sain joskus keväällä Sokos Hotelli Tornista kutsun tulla mieheni kanssa testaamaan heidän kasvismenuaan sekä yöpymään tässä yhdessä Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä. Tartuimme tarjoukseen erittäin mielellämme, sillä juuri tällainen pieni arjenluksus lähellä kotia jää monesti toteuttamatta. En tajua miksi, kun se kuitenkin antaa niin paljon energiaa ja tuntuu kuin olisi ihan oikeasti lomalla, vaikka kotiovelle hotellista olisikin vain se vartin matka. Eipäs tosiaan ollut sitten hääyön tullut tutustuttua pääkaupunkiseudun hotellitarjontaan! Oli siis jo aikakin.
 



Rantauduimme hotellille halloween-perjantaina pimeän jo laskeuduttua miehen työpäivän päätteeksi. Asetuimme ihan ensimmäiseksi valoisaan huoneeseemme, josta oli huimat näköalat kaupungin ylle sekä aikas mielenkiintoinen kylppäriratkaisu lasiseinineen. Vähän aikaa kortteeria ihmeteltyämme ja juotuamme lasit kuohuvaa limonaatia purjehdimme tähyilemään hotellin ylimmän kerroksen baarin terassille öistä Helsinkiä sekä kasvattelemaan ruokahalua illan menua varten.





Mielettömät maisemat! Indeed. En käsitä miten en ole koskaan aiemmin tullut käyneeksi Tornin baarissa. Ihan synti ja häpeä, että nämä näköalat ovat aikaisemmin jääneet niin kameraan kuin omille verkkokalvoille tallentamatta. Ilma oli kuitenkin tällä kertaa sen verran hyinen, ettei kovin montaa kuvaa tarennut nuissa korkeuksissa ulkoterassilta näpätä, joten ensi kerralle tilauksessa olisi lämmin kesäilta ja auringonlasku kiitos!

Illallinen tarjoiltiin meille Ravintola Tornissa ja kokemus oli yhtään liioittelematta täys kymppi. Kirjoittelin menusta ja sen sisällöstä tarkemmin Tornin omaan blogiin, mutta lyhykäisyydessään alkuun oli pieni alkupala tillinäkkileipää, sieniä ja pikkelöityjä kasviksia. Seuraavaksi särvittiin isot lautaselliset suussa sulavaa ja halloween-teemaan sopivaa kermaista kurpitsakeittoa sekä pääruuaksi törkeän herkullista kasvisrisottoa (oikeasti parasta risottoa ikinä). Tämän setin jälkeen oltiin niin täynnä, että jälkiruoka ja sen pötsiin mahtuminen vähän arvelutti, mutta onneksi se olikin todella kevyt pläjäys tuoreita marjoja soijamoussella. Kyllä muuten kelpasi lukkiutua aterian päätteeksi huoneeseen ja pujahtaa silitettyjen lakanoiden väliin köllimään mahojemme viereen.







Aamu valkeni jokseenkin vähemmän harmaana kuin edellinen. Mies veti sikeitä ainakin tunnin kauemmin kuin maha-asukkaan potkuihin herätetty meikäläinen, joten annoin hänen tuhista prinssiuniaan peiton alla ja keskityin itse seuraamaan ikkunalaudalta käsin pyhäinpäivän aamuun heräävää Helsinkiä. Edessä oli vielä hotellin aamiainen ja kaikkihan tietää, että ne ovat hotelliöissä useimmille se juttu. Minä en tee tässä asiassa poikkeusta. Nytkin syötiin siihen malliin pitkän kaavan kautta, ettei ollut ihan heti kiire kotona jääkaapille. Loppuun vielä isot kupit kahvia ja viikonloppu-Hesari. Just nyt en keksi parempaa päätöstä loistavalle vierailulle.






Meidän lyhyt, mutta sitäkin antoisampi babymoon, oli kerrassaan ihana. Oli mukava viettää iltaa ihan kaksistaan ilman kaiken maailman arjen velvollisuuksia. Suuntaamme tämän kokemuksen pohjalta Torniin taatusti toistekin yöpymään, nautiskelemaan ravintolan antimista tai juomaan lasilliset skumppaa Helsingin kattojen ylle.

Kivaa marraskuista viikkoa kamut! 

Kohta tämä harmaa loskakuu on ohi ja starttaa lähtölaskenta jouluun. Jei!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Sokos Hotels Tornin kanssa, vaikkakin kokemukset ja mielipiteet ovat luonnollisesti täysin omiamme.


16 kommenttia :

  1. Pallomaha yrittää piiloutua :) Kesällä mennään sitten kilistelemään tuonne terdelle!!

    VastaaPoista
  2. Mieki erityisesti kiinnitin näihin hauskoihin kuviin huomiota :) Tosin muutkin otokset olivat erittäin eläväisiä ja kauniita. Vaikuttaa loistokkaalta viikonlopulta. Juurikin arjen irtiotot on ihania! Tornissa en ole koskaan käynyt, niin paljon kehuja kuullut että ehkä vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi vierailua siellä! :) Ja oi kyllä meillä oli oikeinkin hauskaa!

      Poista
  3. Torni on ihana paikka ja juurikin kesäisin siellä on aika kiva drinksutella! ;) Ihanaa, että teillä oli täydellinen Babymoon <3

    VastaaPoista
  4. Itsekään en ole koskaan Tornissa vieraillut, täytyy kyllä ehdottomasti muuttaa asia. Vaikka Helsingissä asutaan niin tuollainen hotelliviikonloppu olisi ihana, tykkään niin hotellin sängyistä sekä tietty siitä aamiaisesta! Täytyy myöntää, että yllätyin kyllä hieman huoneen sisustuksesta - livenä näyttää varmaan kivalle ja valoisalle, mutta kuvien välityksellä huone näyttää aika kliiniseltä, jopa sairaalamaiselta. Se on tuo suuri määrä valkoista yhdistettynä metalliyksityiskohtiin ilmeisesti. Johtunee osittain myös varmaan keinovalosta, tuosta sunnuntaiaamun kuvasta (ihana!) tulee jo erilainen fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Johtuu taatusti tuosta valaistuksesta, koska aamulla oli jo ihan eri tunnelma :) Tornissa on kolmella eri tavalla sisustettuja huoneita ja ne vanhan kansan jugend-huoneet ovat varmasti upean tunnelmallisia pönttöuuneineen! Sellaiseen sitten ehdottomasti ensi kerralla :)

      Poista
  5. Ah! Torni on niin ihana, en tosin ole siellä koskaan yöpynyt, vaikka kyllä mäkin voisin vaihtaa hetkeksi vapaalle niinkin lähelle, kuin Torniin! Ihania kuvia ja voi masuasukkia kun pitää teitä piinassa, eiköhän se pian tule teitä ilahduttamaan, odottamisen riemua vielä teille. <3

    Hei ps. mulla on blogissa uudistuksia, jonka myötä postaukset eivät päivity enää bloggerin blogivirrassa, tylsä juttu, jos haluat lueskella uusia postauksia niin lukijan pitäisi päivittää blogin osoite nykyiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voin lämpimästi suositella Torni-visiittiä! :) Ja minulla ainakin päivittyy sinun blogi edelleen tuohon Bloggerin lukulistaan? :O Just eilen kattelin!

      Poista
  6. Ihania kuvia ja toivottavasti se pieni pirulainen sieltä tekee tulojaan pian, olisi ihana tavata teidät molemmat joulun alla!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! :) Toivon todella, että kaveri alkaisi ulostautua pikkuhiljaa!

      Poista
  7. Oijoi, vaikuttaa ihan huippupaikalta! Hymyilin leveästi tuon kuvan kohdalla, jossa masu kurkkaa oven sivusta, ihana!

    VastaaPoista
  8. Ajatus babymoonista on kyllä aika mahtava, ja niin kiva että pääsitte piipahtaan tornissa sen tiimoilta. Ja huhhuh, muistan että tuona iltana ei kyllä tainnu tareta hamosessa pihalla, joten oot nää kyllä aika sissi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OLI KYLYMÄ! Voin kertoa! Mutta eipästä ollu takkia mukana, niin pakko oli nopsaan pihan poikki mekkosillaan hilpasta :)

      Poista

Hei, kiitti kommentista (: