2014/03/20

Paras reissukassi? Oodi ketturepulle

Kettureppu. Tuo klassinen jokapaikanhöylä joka keikkuu selässäni päivittäin. Harvoin, jos koskaan, tulee enää kuljetettua olkalaukkua mukanani, kun tuo reppu vaan on niin kätevä. Olin sitten töissä, vapaalla taikka reissun päällä, voit bongata tutun Fjälräven Kånkenin harteiltani. Sama pätee myös mieheeni. Minulla on ruskea ja Jiilla musta. Kettureppuun mahtuu päiväretkillä niin läppäri, kamera suojuksineen, reissupokkari kuin matkaeväätkin tai sitten lyhyttä viikonloppumatkaa varten kameran lisäksi vaihtovaatekerta ja pieni hygisäkki. Ja onhan se nyt tennareiden kanssa aika menevä kombo, vaikka itse sanonkin.

Kettureput kiersivät kanssamme maapallon ympäri seuranaan aika paljon mualimaa nähneet rinkkamme. Rinkka ja kettureppu ovat kyllä oiva pari meidän käyttöömme pidempiä settejä varten, mutta nyt olisi kuitenkin tarve löytää ketturepun rinnalle vaihtoehtoinen reissukassi lyhyemmille pätkille, jolloin rinkan voisi jättää kotiin. Eli toisinsanoen, emme aina raskisi maksaa halpislentoyhtiölle ruumaan menevistä laukuista x 2 per suunta, jos pienemmälläkin kapsakillä vaikkapa viikon reissulla Keski-Eurooppaan pärjäisi.Tarvitsemmekin molemmat kassit, jotka saa roudattua mukana näppärästi selässä, mutta mahtuisivat kuitenkin käsimatkatavaran mittoihin. Muita vaatimuksia kapsäkille on se, että se pitäisi vettä ja olisi oikeasti joka menossa kestävä. Suosituksia anyone?

Kumpi siellä keikkuu arjessa tai reissussa mukana? Reppu vaiko olkalaukku?
 
******

IG Travel Thrusday on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen viralliset järjestäjät Suomessa ovat KaukokaipuuRunning With Wild Horses sekä Destination Unknown. Lisää tempauksesta voit lukea täältä. Kaikki postauksen kuvat on otettu iPhone 4 - matkapuhelimella ja minut löydät Instagramista nimimerkillä @rimmanen.

EN // My loyal travel buddy is Fjälräven Kånken backpack. These photos have been taken by iPhone 4 and the post is part of the Instagram Travel Thursday. You can read more about IGTT from here and you can find me from the Instagram by name @rimmanen.

58 kommenttia :

 1. Suosittelen ketturepun 17" läppäriversiota! Mulla on se mustana, ja menee justiin esim. Ryanairin käsimatkatavararajoituksiin. Ei-halpislennoilla tuo läppäriversio menee läppärilaukusta ja jos en pakkaa omaa rinkkaani täyteen vaan jätän ylä- ja alaosastot täyttämättä niin yleensä rinkan saa käsimatkatavaroihin mukaan (mulla mennyt ainakin Aussit-USA-lennoilla, USA:n sisäisillä lennoilla, Aussit-Suomi yms lennoilla läpi ihan kevyesti).

  Mutta tosiaan oon samoilla linjoilla Kånkenin suhteen, ja tuo iso 17" läppärireppu on toiminut mulla paremmin kuin hyvin sekä reissussa että koulureppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itseasiassa pyöritellyt tuota 17" käsissäni pari kertaa, mutta se on ehkä kuitenkin aavistuksen liian pieni tähän tarkoitukseen. Saisi siis olla vielä enemmän kokoa tällä kassilla mitä haetaan, kuitenkin tosiaan siinä matkustamon mitoissa (: Perus lentolaukku kotoa löytyy, mutta sehän ei tällaiselle tennaritallaajalle tietty sovellu hirmuisen hyvin, joka ennemmin kantaa kamansa selässä pidempiäkin matkoja.

   Hyvä tietää, että olet saanut rinkankin puolityhjänä matkustamoon! Eipä ole käynyt edes mielessä!

   Poista
 2. Graniitin värinen kettureppu <3 Se on parhautta, jos tavaraa täytyy ottaa mukaan vähänkin enemmän ja sopii asusteeksi melkein minkä tahansa kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä arvoin tuon konjakkisen ja granitin välillä ties kuinka kauan (: Eli kyllä, ihan taatusti sopii asusteeksi minkä tahansa kanssa!

   Poista
 3. No heei, Kånkenit tälläkin porukalla tietenkin! Ihan loistava kapsäkki, sain viime vuonna synttärilahjaksi ja käytän lento-/koulu-/eväs-/matkalaukkuna ja jokapäiväisenä kauppakassina. Siinä on pohjassa ehkä kaks ihan minimaalista reikää vaikka retuutan sitä jokapaikassa. Ei ole turhaan muotioikku tama! Sehän aukeaakin niinkuin matkalaukku ja pitää sisällään istuma-alustan vaikka piknikiä varten. Oon ihan rakastunu. Ja niin on puolet kavereistanikin. Ja mun perheeni. Omasta instagramistakin löytyy hauska kuva jossa meillä kettureppuklaanilaisilla on ekana reissupäivänä kaikilla eriväriset reput kun riennetään tutkimaan matkakohdetta :) Ihana ihana Kånken ja sulla huiput kuvat ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä tietenkään vastannut kysymykseen kun olin liian riemuissani koko Kånkenista. :D Itse käytän tavallista juuri rajojen mukaan menevää Puman viikonloppulaukkua käsimatkatavaroissa sillointällöin. Sinne mahtuu se Kånkenkin myös mutta samalla paljon muutakin :)

   Poista
  2. Hahahah ! :D Pitäiskin käydä kattomassa se kuva. Varmasti mainio!

   Poista
 4. Mullakin on ollu pian vuoden käytössä toi reppu, ja koulussa käytän sitä joka päivä. :) Just tänään katoin semmosta nahkaremmeillä varustettua kånkenia, joka oli kyllä aika nätti! :D Mutta tohon sun ongelmaan en osaa vastata, muuta kun että onko ne Haglöfsin reput liian isoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis varmaan katella niitä Haglöfsin reppuja (:

   Poista
 5. Mulls on arjessa kyllä useimmiten ihan käsilaukku, vapaa ajalla usein ihan olan yli menevä olkalaukku. Luonnossa liikkuessa sitten joko fjällraven rucksack 21 tai vanha kameralaukku olalla. Tuota rucksack 21 löytyy kolmessa er koossa, kannattaa tsekata. Itsellä on Se pienin joka vastaa kooltaan kånkenia. Minulle ei ole noi kånkenit oikein kolahtaneet vaikka olen niihin yrittänyt tykästyä. Siksi hankin tuon rucksack 21. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi makean näkönen reppu! Harmi vain, että on niin kallis, ettei ehkä pelimerkit ihan siihen suurimpaan riittäisi (: Ja veikkaan, että sekin on aavistuksen liian pieni. Tosin vaikea sanoa, kun ei oo nähnyt livenä (:

   Poista
 6. Mä oon tuota reppua kattellut ja ihmetellyt miksi se on niin suosittu. :D Kerrran sitä kokeilin ja siinähän roikkuu lähestulkoon pelkät ohuet narut vaan hihnoina. Itselle hyvä kannettavuus on tärkeää ja Haglöfsien superominaisuuksien ja kiinnitysremmien jälkeen nuo on aina näyttänyt siltä ettei voi vaan olla hyvä. Siitä ei tosin kyllä mihkään pääse että onhan toi vaan ihan mahtisöpö! Ja mahtavat värivalikoimat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Eikös se nimenomaan alunperin kehitetty siksi, että saataisiin koululaisten ryhti suoristettua ;) Itse kyllä tykkään ihan hirmuisesti, mutta onhan se tosi, että jos sen kuorma on toooosi raskas, niin eihän nuo kaposet hihnat parhaat varmasti ole!

   Poista
 7. Meillä pikkujätkällä on Kånken Mini mustana, toimittaa hoitolaukun virkaa. Sopivasti mahtuu vaihtovaipat, ruoat ja puhtaat vaatteet siihen. Haaveilen itsellenikin tuollaista "aikuisten" Kånkenia, mehtänvihreänä.
  Sulle ois muuten pienimuotoinen haaste mun blogissa. Ihan leikkimielinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ihana minireppu (: Kiitti haasteesta! Varoitan jo nyt, että oon ihan superhuono vastaamaan niihin, mutta mä yritän nyt tällä kertaa :D Jos vaikka vähän karsien kysymyksiä edes..

   Poista
 8. Moikka! Itselläni tämä käytössä vkoloppureissuilla http://www.partioaitta.fi/Tatonka_Barrel_S. Suosittelen kestävien ominaisuuksien takia ja saa kantoon reppumaisesti eli helppokäyttöinen lentokentillä ja mahtuu käsimatkatavaroiden mitta vaatimuksiin. Muilla valmistajilla kyllä vastaavanlaisia :) /Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes jes jes! Siis just jotain tällaista olin miettinytkin! Ja tämä ei näyttäisi olevan mikään kamalan kalliskaan. North Facella vois olla toinen samantyyppinen vaihtoehto. Kiitos kovasti kun linkkasit! Nythän tää homma kävi helpommaksi (:

   Poista
 9. Täällä mennään myös ketulla, minä mustalla ja mies tummanharmaalla. Ihan paras vaihtoehto reissurepuksi! Ja toki ihan arkeenkin, tällä hetkellä siinä kulkee salikamat.

  VastaaPoista
 10. Reppureissuilla mukana kulkee myöskin nykyisin kettureppu, okran keltainen :) Muutoin arjessa mennään käsiveskalla businessnaisen tavoin ;))) (paitsi kesäisin jos pyöräilen duuniin, niin kettu on selässä:) ) Itselläni ja miehelläni myös hakusessa sellainen mahdollisimman iso reppu, mutta joka kuitenkin menee käsimatkatavaroista. Ystäväpariskunta kiersi maailman käsimatkatavaroilla (8 kk:tta), ja ne on mun idoleita. Siihen kun pystyis ;) Kiva kuulla jos hyvä reppu löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kunnon businessnainen, ku kannan vaan kettureppua selässäni :D :D No okei, ehkä kerran oon viimeisten 1,5 kk aikana ottanut käyttöön käsveskan, kun päällä oli villakangastakki. Kyllähän sitä käsimatkatavaroilla pärjää, jos kohteet on lämpimiä (: Mutta toppakamppeiden mukana roudaaminen vois olla vähän haastavaa..

   Poista
 11. North Facen Base Camp ehdottomasti suositeltava :) Kestävä, helppo kuljettaa ja saa eri kokoisena. Ja tyylikäskin vielä ;) Meillä käytössä kaksi eri kokoa ja sopii monenlaiseen reissuun.

  VastaaPoista
 12. Kettureppu olisi hankinnan alla! Vasta viime aikoina herännyt todellisuuden, että reppuhan on ihanparas tapa kuljettaa eväitä ja laajaa omaisuutta työmatkoilla. Muulloin mennään laukulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä! Reppu on kyllä niin loistava, kun kädet jää kokonaan vapaaksi (:

   Poista
 13. Minulla on keltainen kettureppu, mutta reissuun se ei ole vielä päässyt kertaakaan. Suosin siis yleensä jotain muuta laukkua, mutta joku kerta lähden kyllä reissuun repun kanssa!

  VastaaPoista
 14. Reppureppureppu <3! On olkalaukussakin puolensa, josta paras on se, että tavarat saa rinnan alle, mistä niitä on helppo valvoa ja ottaa. Mutta arjessa ja matkoilla reppu vaan on kätsy kun läppäri mahtuu matkaan sekä muutakin tavaraa ja vaatetta oikein hyvin. Olen käsimatkatavara-matkustamisen fani ja oma reppuni on siitä loistavan kokoinen, että sopii kaikkien halpistenkin rajoituksiin. Oman söpön reppuni ostin Indonesiasta, sen jälkeen kun olin pitkään etsinyt Suomesta kriteereihin sopivaa yksilöä. Mitään vinkkejä ei siis valitettavasti ole antaa, mutta kannattaa katsastaa ulkomaalaisten nettikauppojen valikoimat myös, tarjonta kun on tietenkin isompi.

  Mutta mitä noihin Kånkeneihin tulee, niin onko se todella mukava kantaa selässä? Noita ohuita hihnoja olen usein ihmetellyt ja sitä, että selässä ei taida olla mitään tukea? Toki jos vain päiväkäyttöön reppua käyttää ja se on puolityhjä niin asialla ei ole väliä, mutta noiden ominaisuuksien takia olen epäillyt sen sopivuutta varsinaiseksi matkarepuksi jolloin sitä pitäisi kantaa täydempänä. Vaikka tavaraa ei olisi kuin neljä-viisi kiloa mukana, niin lukuisten eri reppujen omistamisen jälkeen olen huomannut itse painottavani valinnassa mukavia hihnoja. Mutta ei tosiaan ole kokemusta noista repuista itsellä lainkaan, siksi kyselenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meillä ainakin kolme kuukautta näiden kanssa meni ja olivat siis TÄPÖTÄYNNÄ tavaraa koko ajan (: Ehkä se on mihin on tottunut, mutta omasta mielestäni tätä oli paljon kivempi kantaa, kuin montaa muuta reppua joita olen omistanut. Selässä ei ole muuta tukea, kuin se istuinalusta, joka on selkää vasten (:

   Poista
  2. Oukkidoukki, kiitos vastauksesta :)

   Poista
 15. Itse en pidä ketturepusta, koska sen olkahihnat on niin kapeat. Painavaa lastia kuten koulukirjoja ei ole mukava kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän hyvin tuon pointin! Varmasti siitä kiinni mihin on tottunut ja tosiaan mitä kantaa mukana. Meillä ei ole ollut ongelmia vaikka reppu olisikin ollut ihan täynnä tavaraa (:

   Poista
 16. Kånken on kyllä paras reissureppu ikinä, ja arkireppu ja käsilaukun tai salilaukun korvike. Itselläni on niitä kaksin kappalein, vanha koulureppu on käytetty siihen pisteeseen että vetoketju antaa periksi jos repussa on vähänkin enemmän tavaraa. Mutta eihän sitä malta heittää menemään, kun se toimii jos on vain vähän kamaa mukana.

  Mulla Kånkenin kanssa matkustamiseen liittyy huvittava muisto Dallasista. Istuttiin paikallisjunassa, kun kaveri vinkkasi pitämään repustani parempaa huolta. Takanani istuva hieman epämääräisen näköinen tyyppi kuulemma oli tuijottanut reppua penkkien välistä jo pidemmän aikaa. Nappasin repun syliin ja takanani istunut poika hyppäsikin nopeasti vapautuneelle paikalle viereeni. Ensimmäinen kysymys oli, että olemmeko Suomesta. Hän paljastui jonkin meille täysin tuntemattoman suomalaisen death metalia ja folkia yhdistävän bändin suureksi faniksi, joka oli ihan innoissaan kun oli bongannut fjellun logosta ääkkösiä. Tyyppi oli niin innoissaan asiasta, ettei viitsitty kertoa että Kånken on kyllä kotoisin Ruotsista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Eikä! Ihana :D Kyllä meilläkin tuli matkan aikana juuri Kånkeneiden vuoksi hauskoja tilanteita. Uudessa-Seelannissa eräs ruotsalainen siellä asuva tyttö oli ihan fiiliksissä, kun meillä oli Kånkenit, Jenkeissä saatiin pariinkin otteeseen kommentteja, että onpas teillä hienot reput ja Myanmarissa ihasteltiin repun yksinkertaista designia! En itse ollut aiemmin huomannutkaan, että repun olkahihnat/päällä oleva kantokahva on tehty vain yhdestä ja samasta nauhasta (:

   Poista
 17. Kettureppu roks! Ja voi kauheus meidän musta versio on hukassa... Se on ollut Tomilla jo ainakin kymmenen vuotta ja nyt sitä ei löytynyt edes Suomen muuttopuuhissa :(

  VastaaPoista
 18. Mua ihan suoraan sanottuna semisti ärsyttää jo tää kaikkialla valitseva kettureppuvouhotus :D I mean, onhan se söpö ja trendikäs ja kaikkee, mut niin oli Eastpakitkin ysärillä :D Aivan saletisti on myös olemassa reppuja, jotka on yhtä sympaattisia kuin kettureput, ja vielä parempia kantaa. Oon nyt varmaan ainoo vastarannankiiski täällä, mut hyvähän se on jonkun tuoda esiin joku eriäväkin mielipide ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän se jonkun olla vastarannankiiski ja olihan tuolla pari muutakin ;) No ei vaan. Tää vaan nyt sattuu sopimaan meikäläisten "tyyliin", jos sellaista on ja onhan tämä klassikko. + pohjoismaista designia + tässä mallissa ei ole nahkaa, mikä on ainakin itselle tosi iso plussa (:

   Poista
 19. Hei miten tuota Kånkenia uskaltais pestä, onko vinkkejä? Mullakin on sellainen kulkenu matkassa vaikka ja missä ja sen on kyllä näköinenkin... Joskus jollain sienellä oon varovasti yrittänyt vähän putsata sitä ulkopuolelta, mutta aika laihoin tuloksin. Isomman laukun tarpeessa oon kans joskus reissannu koneessa puolityhjällä rinkalla ja hyvin on toiminu :) Ei rynskilläkään mitään ongelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään tiiä! Tuolta Kånkenin sivuilta vois koittaa kattoa, jos siellä ois vinkkejä? Tai lähettää suoraan kysymystä vaikka sinne (: Minä voin toki tehdä sen ja laittaa siitä sitten tänne tietoa, kun kerta näin monta muutakin Kånkenfania löytyy :D

   Poista
  2. Oon pessyt omat kånkenini pesukoneessa neljässäkympissä. Hyvin ovat kestäneet!

   Poista
  3. Eikä vedenpitävyys kärsi koneessa pesusta? Tokihan pinnan voi aina kyllästää uudelleen (:

   Poista
 20. Mä oon edelleen ihan myyty syksyllä ostamaani Osprey Farpoint 40 rinkkaan. Se on just sen kokonen, että on ainakin tähän mennessä ollut käsimatkatavaran rajoissa kaikilla lennoilla. Liikaa painoa siihen tietysti on mahdollista saada... Ihan edullisin toi ei ole, mutta Ospreyn rinkat kestää tosi hyvin ja niissä on kattava takuu. Lisähehkutusta rinkasta voit lukea tästä kirjoittamastani arvostelusta: http://herpackinglist.com/2013/11/osprey-farpoint-40-backpack-review/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mirje vinkistä! Pitääpäs tsekata tää heti (: Joku pikkurinkka/putkikassi olkaimilla ois varmasti meillekin passeli.

   Poista
 21. Hävettää melkeen myöntää että omistan kuusi eriväristä kånkenia.. Mutta puolustelen itseäni sillä että jotkut hamstraa korkokenkiä ja merkkilukkuja, minä taas kettureppuja. Ja sitäpaitsi pitäähän jokaiseen asuun olla värien puolesta mätsäävä reppu! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Ihana :D :D Jos totta puhutaan, voisin minäkin toisen Kånkenin itselleni hommata... ;)

   Poista
 22. Mahtavaa, tykkään noista Kånkeneista vaikken itse sellaista (vielä) omistakaan. Yritin poikaystävälle hankkia mutta italiano ei ihan ymmärtänyt mistä on kysymys. :) Mua aina alkaa hymyilyttää kun tuollaisen Lontoossa näen. Niitä on joka puolella eikä tosiaankaan aina skandinaaveilla - mahtava homma. Yksinkertainen design puree muihinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä itseäkin hymyilyttää aina, kun reissuilla törmää muuhun kettureppukansaan (: Nyt hommaat katsos itselle sen repun, niin kyllä se mieskin sille lämpeää ;)

   Poista
 23. Kettureput ovat ihania vaikka en sellaista itse omistakaan... Pidemmille reissuille mukaan lähtee itselläni yleensä Patagonian reppu, se kun käy päivävaelluksille tai urheilullisimpiin aktiviteetteihin mukavasti myös. Jos olen liikenteessä yksin ilman muksuja, sitten on välillä kiva ottaa mukaan olkalaukku, kun kamaakin on mukana vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidetaan olla jotain hipstereitä, kun myös päivävaellukset hoidettiin kettureput selässä :D Mutta varmasti siihen tarkoitukseen löytyy sporttisempiakin vaihtoehtoja, niinkuin tuo sinun Patagonia (:

   Poista
 24. Mä joskus kuvittelin olevani pätevä reppureissaaja, mutta enhän edes omista rinkkaa! Omat käsimatkatavara-reissuni kulkeekin pienellä Samsoniten vedettävällä kärryllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentolaukut on kyllä ihan kätsyjä, mutta jotenkin itselle omempi on selässä kannettava veska (:

   Poista
 25. Mulla on useampi kettureppu, mutta mun suosikki on ehdottomasti mun 13" metsänvihreä Kånken läppärille, jossa pehmustetut olkaimet. Pakko myöntää, että viime aikoina oon ollu jopa NIIN mukavuudenhaluinen, että kaikki tarpeellinen on vaan kulkenu taskussa mukana, paitsi tiistaisin kun käyn venäjäntunnilla. Sillon on pakko ottaa kirjatkin mukaan. ;)

  Isommista laukuista nuo kommenteissa jo aiemmin mainitut North Facet ja mullakin käytössä oleva vedenpitävä Tatonka ajaa varmasti pidemmän reissun asian... :) Partioaittaan vaan tutkailemaan mikä eniten miellyttää silmää ja selkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, riittävän isot taskut on kyllä plussaa! Mullakin oli tänään kuvausreissulla vaan kamera kaulassa ja muut kamat taskuissa, että välillä niinkin!

   Pitääkin suunnistaa Partioaittaan tms. tsekkaamaan valikoimia (:

   Poista
 26. Kånkenit on parhaita! Mulla on oranssi versio ja se on kyllä kivan ulkonäkönsä lisäksi mainio tilaihme. Käytän sitä tällä hetkellä myös salikassina, kun sinne saa kätevästi mahdutettua kaikki kamat treenikengistä vaatteisiin ja juomapulloihin. Huomattavasti mukavampi kantaa kuin olkalaukut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettureppu on kyllä ihan käsittämätön tilaihme! Varmasti jo siksikin, kun se aukeaa niin isoksi (: Oranssi on ihanan pirtsakka!

   Poista
 27. Kettureppu himottais täälläkin! Helpottais yliopisto- ja työmatkapyöräilyä kummasti. Reissatessa en kyllä varmaan uskaltais reppua selässä kantaa, sillä pelkään taskuvarkaita ja kannan laukkuakin aina etupuolella ja käännettynä.

  riiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut repussa rahat tms. siellä selkäpuolen "taskussa" piilossa ja hyvin oon pärjännyt (: Ja saa repunki tietty tohon eteen käännettyä tarpeen tullen, mutta ymmärrän kyllä sun pointin (:

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: