2014/02/04

Oi ylikansoitettu ja jylhä Krabi

Kirjoituspaikka: Naiyang Beach, Phuket, Thaimaa

Pötköttely ihanalla Koh Taolla alkoi puolentoista viikon jälkeen kyllästyttää (näin jälkikäteen ajateltuna miksi oi miksi koskaan edes lähdimme sieltä?), joten karautimme sunnuntaina Krabille. Alunperin oli ajatus jatkaa Koh Lantalle saakka, mutta jämähdettiin Krabi Townin ja Ao Nangin lähellä olevalle Tonsaille, kun matkustuskiintiö alkoi olla suhteellisen täynnä. Tonsai on tunnettu reppureissareista ja muutenkin suhteellisen vapaasta meiningistä esimerkiksi päihteiden suhteen ja hyvin rento meininki siellä olikin. Tosin väkeä oli kuin pipoa... Oli melkoinen järkytys päräyttää mestoille Koh Taon Tanote Bayn totaalisen rauhan jälkeen ja siitä syystä emme loppupeleissä Krabilla paria päivää kauemmin viihtyneetkään. Käymättä jäi myös Phi Phi ja muut pakolliset turremestat, kun tuollainen väenpaljous vain ei meikäläisten erakkomentaliteetille oikein sovi. Tai ei sellaisesta ainakaan nauti siinä määrin, kuin lomalla olisi suotavaa nauttia. Mutta olihan siellä Krabilla maisemat kuitenkin kohdillaan!


Ao Nangilta hyppäsimme pitkähäntäveneeseen ja putkuttelimme totaalisessa ylilastissa varttitunnin ajomatkan Tonsaille kallioiden katveeseen. Majoituksista oli väkimäärän vuoksi pulaa, mutta löysimme kuitenkin semisti rähjäisen bambubungalowin, johon saimme rinkkamme tiputettua. Kermaperseet meissä ei oikein perustaneet seinissä ammottavista rei'istä ja repaleisesta moskiittoverkosta, mutta tulipahan omille verkoille ensimmäistä kertaa tälle reissulle tarvetta. Sähköt pelitti vain yöaikaan, mutta mitäpäs me sähköllä, kun voi lähteä ulos ihastelemaan upeita maisemia ja nautiskelemaan mehujäästä puissa rimpuilevia apinoita katsellen!

Syy siihen, miksi Tonsai on säilyttänyt suhteellisen rauhallisen meininkinsä toisin kuin monet muut resortteja pursuilevat Krabin rannat on se, että joka iltapäivä laskuveden tullessa vetäytyy rantaviiva Tonsailla todella kauas paljastaen samalla kivikkoisen merenpohjan. Ranta näyttääkin siis suurimman osan vuorokaudesta aika karulta ja merenpohjaa pitkin pääsee käpsyttelemään viereiselle ihanan pehmythiekkaiselle Railaylle. Sinne mekin suunnattiin kulkumme monen muun tavoin, sillä pakkohan tämä kuuluisa kaistale oli nähdä omin silmin, kun näin kulmilla olimme. Ja nättiähän siellä oli! Ai että. Porukkaa tosin vielä tuplasti enemmän kuin Tonsailla, mutta auringon jo pikkuhiljaa laskiessa mailleen alkoi rantakin hiljentyä.

Palatessamme takaisin Tonsaille, oli vesiraja jo todella kaukana rannasta. Tässä näättekin konkreettisesti miksi resortit eivät Tonsaille ole nousseet, vaan se pitänee jatkossakin paikkansa edes jonkun verran rauhaisampana biitsinä upean Krabin sydämessä. Tonsai ja Krabi muuten ovat oikeita kalliokiipeilijöiden unelmakohteita ja täälläkin näkyi porukkaa roikkumassa ties mistä kielekkeestä joko ilman köysiä tai hakkujen kera edeten. Hauskahan sitä temppuilua oli kauempaa katsella, vaikka oma pää ei moisia korkeuksia kestäisikään. Loppuillan nautiskelimme rantaravintelin antimista rauhassa tuijotellen ympärille levittäytyviä kallioita ja auringonlaskua odotellen. Lopulta se painuikin mailleen värjäten koko tienoon käsittämättömillä pastellinsävyillä. Jos naapuribaarista kantautuvaa bassonjytkettä ei oteta huomioon, hetki oli suorastaan taianomainen.


Krabista jäi siis päällimmäisenä mieleen se, että siellä oli meidän makuun ihan liikaa porukkaa. Olihan se upea paikka ja mahtava kokemus maisemien puolesta sinäänsä, mutta jatkossa tiedetään kyllä vältellä näitä "liian hienoja" kohteita ja pysytellä vähän vaatimattomimmissa puitteissa, kun se tuntuu takaavan rauhaa rakastaville suomi-junteille paremmat lomafiilikset. Vähän jäi kaivelemaan, ettei suunnistettu sinne niin monen kehumalle rauhaisalle Lantalle, mutta jääpähän jotain odotettavaa seuraavallekin reissulle. Sillä ehdottomasti tulemme vielä Thaimaahan palaamaan. Ei ehkä ensi talvena, sillä niin monia muitakin matkasuunnitelmia olisi lähivuosille ajatuksissa, mutta joku kaunis päivä tulemme katsomaan millaiseksi meininki täällä on kehittynyt ja vierailemaan uudestaan ihanassa Elephant Nature Parkissa.

Nyt on aika painaa polla tyynyyn! Pus pus!

EN // We went to Tonsai Bay in Krabi. The place was very beautiful and much less crowded than other beaches we saw there, but still, too many tourists for us! We like calm and very laid back places, so tens of beach bars and too loud music is not the thing we are looking for a holiday.. But if you like climbing the Tonsai Bay is ideal for you! Next time we are totally going to see the nice an quiet Lanta! 


26 kommenttia :

 1. Voi video. Krabi on ollut ehdottomasti mun lempipaikka Thaimaassa, mutta ensimmäisestä visiitistä sinne on kulunut jo kymmenen vuotta, ja edellisestäkin useita vuosia. Uskaltaakohan sinne enää edes mennä, jos on niin tupaten täynnä O_o On siellä tietysti aiemminkin väkeä riittänyt, mutta ei mitään aivan hurjaa sirkusta, niin kuin nyt tuntuu olevan... Apua! Mutta on ne maisemat vaan niin ihanat.

  Meillä on muuten jo seuraava reissu varattu! Eihän täällä kauaa malttanut olla mitään suunnittelematta, vaikka reissuun päästäänkin vasta elokuussa ja ihan vaan pariksi viikoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla meno kymmenessä vuodessa, ja jo muutamassakin, muuttunut aikamoisesti! Varmastihan se riippuu jo ihan vuodenajastakin ja nyt me tietty ollaan liikenteessä aika sesonkiaikaan. Kyllä se minun mittapuulla oli melkoinen sirkus :D Niin paha, ettei siellä jaksanut olla.. Mutta kaikki on tietty suhteellista ja ehkä siellä jonkun mielestä olisi ollut suorastaan rauhallista (:

   Eikä! Minne meette?? Kyllä mekin ollaan, jos totta puhutaan, jo katseltu seuraavan kohteen lentoja! Kesällä täälläkin olisi suunnitelmissa ja 2-3 vk, jos vaan pelimerkit riittää ^_^

   Poista
  2. Mäkin oon aina about joulun tienoilla ollut, eli kovaa sesonkia kyllä. Mut ei oo tarttenu sentään kyynärpäitä käyttää. Toisaalta ehkä juju on just siinä et siitä on jo muutama vuosi aikaa, sekä siinä että ollaan useimmiten huideltu pitkähäntäveneillä niille pikkusaarille, joilta on aina löytynyt lähes tai kokonaan tyhjä ranta :) Ja loput päivät onkin kulunu ihan sukelluksissa, jossa ei tartte jonotella - paitsi Similanilla ihan oikeasti oli niin paljon populaa, että piti jonottaa japanilaisten seassa kattomaan jotain kivenkoloissa asuvia kalasia. Mutta sen siitä saa, kun menee joululomalla sukeltamaan maan parhaaseen kohteeseen.

   Mennään Indonesiaan sellaiselle pikkusaarelle sukeltamaan ja tehdään parin päivän pikavisiitti Singaporeen takaisintulomatkalla. Mulle tuttuja paikkoja molemmat, mut luulen et tollainen reissu on ihan paikallaan seuraavan työrupeaman jälkeen. Lentoja ei meilläkään vielä ole, mut majoituksesta maksettu varausmaksu, et kyllä tässä ihan tositarkoituksella ollaan ;) Mäpä haastattelen sua teidän suunnitelmista sit jossain vaiheessa brunssin merkeissä, kun palaudutte! Onko teillä kuinka monta päivää Hong Kongissa? Se on mun lempikaupunki ikinä ja oonkin juuri siitä syystä joutunut palautumaan sinne useampaan otteeseen ja löytyis kassillinen vinkkejä, jos tarvetta on!

   Poista
  3. Me oltiin lopulta niin kypsiä, ettei jaksettu lähteä kiertelemään pikkusaaria, vaikka olis ehkä pitänyt (: Kuulostaa Indojen reissu tosi kivalta! Sellainen passeli parin viikon irtiotto. Minäkin olen käynyt Hong Kongissa jo aiemmin ja tästä syystä ei olla siellä ihan kuin pari päivää! Otettiin majoitus Kowloonista ja tarkoitus olisi lähinnä käydä tsekkaa jotain outletteja (jos jaksetaan), kun pitänee viedä kotijoukoille jotain tuliaisia ja itselle ostaa parit conssit. Jos tiiät mistä saa edukkaasti kameratarvikkeita, niin se etenkin kyllä kiinnostaisi :D Linssikuume...... Ja brunssille ilman muuta! ^_^

   Poista
  4. No en ollenkaan tiedä! :D Mä oon käyny neljästi ja aina koluan sieltä tietyt kulmat fiilistellen ja sit muutamat uudet nurkat, ettei ihan pääsis taantumaan, mut kauppoihin en oo tainnu kertaakaan ehtiä. Hirveä hinku olis sinnekin takas, mut valitettavasti tonne sukepaikkaan ei ole järkeä lentää kuin Singaporen kautta, joka ei kyllä pääse edes top 3:een, kun Ping Pong on kirkkaasti ykkösenä. Kowloon on paras, nauttikaa! ♥

   Poista
  5. Minä ja suuret kaupungit ei oikein tulla juttuun, joten siksi tämä Honkkari-keikka on niin lyhyt. Ai miten niin huomaa, että olen pikkukylästä kotoisin? :D Nautitaan!

   Poista
 2. Upea auringonlasku! Meillä olisi ollut Krabilta lennot Singaporeen viime kuun lopulla mutta laiskiaiset ei sitten jaksanut lähteä visarunille, joten jäi Krabi näkemättä. Ehtiihän sitä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kait sitä aina jaksa :D Meilläki oli Filippiineille lennot ja arvottiin Palawanin sekä Etelä-Thaimaan välillä ja lopulta laiskuus voitti eikä jaksanut lähteä haalautumaan lentämällä (: Joku toinen kerta sitten!

   Poista
 3. Valehtelematta tää on eka kerta kun nään Thaimaasta sellasia kuvia että siellä näyttää mun silmään jopa kauniilta. Mut se ehkä johtuukin siitä, että mä oon varmaan ainakin osittain samanlainen "erakko" kuin sinä ja välttelen yleensä sellasia täyteenammuttuja turistimestoja. Kuvien perusteella voisit melkein saada mun mielen muuttumaan ja ylipuhua mut lähtemään Thaimaahan, mutta ei se sit kuitenkaan oo kertomusten perusteella lainkaan mun juttu. Mutta WAU mitä kuvia sä oot ottanu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kea! (: Joo minä olin lukenut Krabista varmaan miljoonasta eri lähteestä, että se on Thaimaan upeinta seutua ja tyyliin kaikki Thaimaan postikortti tms. kuvat otetaan täällä. No nättiähän siellä olikin, mutta ainakin meidän mielestä porukkaa oli tosi paljon. Joten jatkossa nämä erakot menee jonnekin muualle :D

   Poista
 4. Voi ei kuinka en kestä näitä sun kuvia ja haluan teettää ne ja laittaa seinälleni. Siis nuo viimeiset kuvat, U-P-E-A-T!! Voisit palatessasi alkaa myymään noita sun matkakuvia taideteoksina? Muutenkin ihana seurailla teidän matkaa! Tervetuloa vaan takaisin lumiseen Suomeen! :) Tuuhan moikkailee heti kun kaupungille päin satut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sun kanssas :D Hihi, ehkä ne ei nyt taideteoksen tasoisia sentään, mutta kyllä me ajateltiin joku parhaat otokset kollaasi omalle seinälle pykätä reissukuvista (: Tuun ehdottomasti moikkaamaan, jos joskus keskustaan eksyn! Tunnetusti ku tykkään jumittaa siellä Espoon perukoilla ^_^

   Poista
 5. Jep, kyllä noilla Thaimaan turistisaarilla on väkeä! Mekin majoituttiin Tonsaille pari vuotta sitten siinä toivossa, että siellä olisi rauhallisinta Krabin suunnalla. Ja olihan toki rauhallista verrattuna Phi Phi:hin :D Phi Phillä oltiin onneksi vuodenvaihteessa, niin se meno sopi kuin nyrkki silmään, mutta muuten ei kyllä jaksaisi paria päivää kauempaa...
  Mulle jäi Tonsailta upeimpana kokemuksena mieleen melominen niiden merestä nousevien kallioiden ympärillä. Siellä sai ainakin olla hetken rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että uutena vuotena sitä ryysistä just ja just jaksais :D Vitsi meilläkin teki mieli vuorkata se kajakki, mutta se sitten lopulta jäi, kun päätettiin lähteä hippulat vinkuen etsimään rauhallisempaa menoa.... Phuketista :D Että melkein ojasta allikkoon, mutta ei aivan! Kyllä täältäkin näitä hiljaisia kolkkia näköjään löytää (:

   Poista
 6. Ai että nää kuvat on NIIIIIIN ihania!!! <3 Ja ihan mielettömiä auringonlaskukuvia! Oih!! On kyllä aivan ihana fiilistellä näiden kautta :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömäthän nuo maisemat ovat, mutta täällä on ihan samanlainen Suomi-juntti joka kaipaa rauhaa ja mielellään sen oman biitsin, kaukana muista turisteista! Olen aina ajatellut Thaimaata turistirysänä ja siksi se ei ole niin kovin kiinnostanut, mutta näköjään sieltäkin edelleen löytää vähän rauhallisempiakin kulmia. Hmm. Pitäisi varmaan pistää maa mietintään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiiäkkö mulla on ollut ihan tismalleen samat mielikuvat Thaimaasta ja siksi en olekaan tänne ennen edes eksynyt. Nyt vähän laiskuuttamme jätimme Filippiinien lennot käyttämättä ja jäimme tänne katselemaan menoa ja ihan kivaahan täällä on kyllä ollut (: Hiljaisia rantojakin, onneksi, löytyy, kun vain vähän jaksaa nähdä vaivaa! Tietty ne mestat joihin on helppo päästä kansoittuu ensimmäisenä.

   Poista
 8. Onneksi ei oo mikään pakko viipyä noilla turistimestoilla yhtään sen pidempää ku haluaa sen vuoksi, että ne on must see, sillä parastahan on mennä sinne mikä itseä kiinnostaa. Hyvä teille siis, ehkä pärjäätte vaikka Phi Phi jäikin näkemättä. Tuo laskuvesi-ilmiö on kyllä ihan supermielenkiintoinen, en oo koskaan päässy todistamaan sitä tuossa mittakaavassa mutta se kyllä jaksaa kiehtoa. Miten voi olla mahdollista että sieltä avautuu yhden vuorokauden aikana kaksi erilaista maailmaa, en voi ymmärtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan samaa mieltä! Ei olla sellaisia, jes ruksi seinään ku nyt väkisin käydään kattoo tämäkin mesta-tyyppejä ollenkaan, joten ihan hyvillä mielin me nostettiin kytkintä (: Tuo vuorovesi on kyllä IHAN käsittämätön juttu. Cookinsaarilla sitä jo ihmeteltiin, mutta täällä se tuntui vielä jotenkin voimakkaammin näkyvän.

   Poista
 9. Luulen että teitte tietämättänne ihan nappivalinnan, kun jätitte Koh Lantan väliin. Olen käynyt siellä juuri tähän aikaan ja se paikka jos joku on turisteja ammuttu täyteen. Kaiken lisäksi saari on niin pieni, että siellä se porukkaa kuin pipoa ilmiö todellakin näkyy. Rauhallista siellä tavallaan onkin, mutta siitä syystä että siellä ei tekemistä juurikaan ole. Pitkähäntäveneitä ei myöskään pyöri siellä juurikaan, paitsi tietysti paikallisten omat kalastuspaatit ja kulkupelit. Paria pientä unohdettua rantaviivaa lukuunottamatta, rauha oli sieltä saarelta muuttanut kyllä muihin maisemiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Ei harmita selkeästi yhtään sitten enää! Ensi kerralla kyllä etsitään joku oikeasti todellakin "kuollut" kolkka mihin raahaudumme, sillä nämä väkimassat vain eivät ole meidän juttu... Eli viisainta taitaa olla suunnata vaikkapa Kambodzan puolelle (:

   Poista
 10. Onhan paikka ihan pirun upean näköinen, mutta kyllä ahdistus tulis, jos paikka on väkeä täynnä. Mut onneksi vielä niitä hiljaisempiakin paikkoja on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa elä muuta! Niihin hiljaisiin paikkoihin vain saa aina matkustaa ihan tosissaan sillä se kai se syy on, että ne ovat edelleen hiljaisia (: Me vain oltiin jo näin loppureissusta niiiin laiskoja, ettei jaksettu lähteä sinne minne ehkä olisi pitänyt.

   Poista
 11. Siis ihan huikeita kuvia, sä oot kyllä niin taitava! Ja muhun iskee jotenki tosi kovaa tollaset jylhät ja karut näkymät yhdistettynä pehmeään auringonlaskuun. Ai että. Silmä lepää.

  VastaaPoista

Hei, kiitti kommentista (: