2014/01/10

Terkkuja norsujen taivaasta!

Kirjoituspaikka: Elephant Nature Park, Chiang Mai, Thaimaa

"Parin tunnin ajomatkan päässä Chiang Main betoniviidakosta sijaitsee täysin erilainen maailma. Todellinen viidakko, jossa rehevät puiden peittämät vuoret ovat koti lukuisille eläinlajeille. Samaisessa viidakossa sijaitsee myös eräs erityinen paikka - Elephant Nature Park (ENP). Toisin kuin muut matkailupalvelut Thaimaassa, ENP tarjoaa todella ainutlaatuisen kokemuksen -- mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa norsujen kanssa ilman niiden hyväksikäyttöä, alistamista tai pahoinpitelyä.

Nämä lempeät jättiläiset eivät ole vieläkään vapaita väärinkäytöstä kotimaassansa. Joka päivä villejä norsuemoja tapetaan ja niiden poikaset kaapataan. Jotta nämä villielämään tottuneet pelokkaat poikaset saadaan kesytettyä, pakotetaan ne läpikäymään raaka ja sadistinen koulutus, jota kutsutaan nimellä "breaking the elephants spirit". Tämä vuosituhansia vanha koulutustapa kirjaimellisesti rikkoo elefantin sielun käyttämällä pelotteena kivun uhkaa. Tällä tavoin norsut pakotetaan väkivalloin hyväksymään ratsastajat selässään, esittämään temppuja ja maalaamaan tauluja. ENP tarjoaa turvapaikan näille turismin tai laittoman metsäteollisuuden kynsistä pelastetuille elämille.

Puiston on perustanut vuonna 1995 Sangduen "Lek" Chailert. Nainen, joka on omistanut koko elämänsä Aasian elefanttien auttamiselle. ENP yhdessä apujoukkojensa kanssa antaa näille upeille eläimille täysin uuden elämän. Täällä ei ole norsuratsastusta. Täällä eivät norsut tee temppuja eikä niiden maalaamia tauluja voi ostaa. Täällä nämä toinen toistaan surullisemman historian omaavat norsut saavat elää elämäänsä vapaana väkivallasta ja väärinkäytöstä."


Kerron teille puistossa kokemastamme sekä elefanttien sydäntä särkevistä tarinoista pian lisää, mutta sillä aikaa, käykää ihmeessä tutustumassa Elephant Nature Parkin toimintaan heidän nettisivuillaan! Edellä oleva kuvaus on vapaasti suomennettu lainaus sieltä.

Mukavaa ja toivon mukaan lumista viikonloppua!

EN // Went to Elephant Nature Park to volunteer. Read more about the park from here.


20 kommenttia :

 1. Trööt, sanoi onnellinen norsu ja heitti hiekkaa päälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä (: Hiekkaisia ne kyllä onkin! Pitäähän sitä nyt laittaa aurinkorasvaa ^_^

   Poista
 2. Onnelliset norsut saavat iloiselle mielelle :) Hienoa että noita upeita eläimiä vihdoin kohdellaan siellä hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa elä muuta! Tosin matkalla ENP:hen näimme aika monta surullista norsuratsastuspaikkaa :( Siellä ne norsut oli kahlittuina kiinni 24/7, paitsi tietysti sen ajan, että turistit pääsevät ratsaille. Itku tuli.

   Poista
 3. Voi ei miten surullisia elefantteja :( Onko tuo missä päin Thaimaata? Ollaan ensi viikolla lähdössä sinnepäin jo toki tekisi mieli tuolla vierailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää ihmeessä käymään! Ja jos vain mahdollista, olkaa paikalla edes yksi yö. Näätte ja koette siten paljon enemmän (: Tämä sijaitsee siis Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa. Chiang Mai on muutenkin ihana kaupunki ja todellakin vierailun arvoinen! Thaimaasta löytyy ilmeisesti muutama muukin vastaava paikka, mutta jos tarjolla on ratsastusta tms. norsuilla tapahtuvaa viihdettä, niitä kannattaa ehdottomasti välttää.

   Poista
 4. Tätä teidän reissua on ollut niin mielenkiintoista seurata! Kaikki pingviinit, hylkeet, norsut, muut eläimet ja maisemat..<3 Ois niin huippua päästä joskus näkemään samaa. Mä jotenkin herkistyin tosta esittelytekstistä. Norsujuttuja odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo kiitos! Ihana kuulla (: Kyllä nämä norsut ja niiden historia sai omatkin kyynelkanavat vuotamaan!

   Poista
 5. Voi mitä norsuja! Itsekin pääsin joskus Thaimaassa yhtä silittelemään.

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se oli yhtä onnellinen kuin nämä kaverit ja sai elää vapaana ilman kahleita tai väkivaltaa (: Ne kahleettomat on täällä valitettavan harvassa...

   Poista
 6. Mitä kameraa käytät?

  VastaaPoista
 7. En tunne sua, mutta arvostan kovasti sinua ihmisenä sen perusteella, mitä tästä blogista välittyy. Oot kaunis ulkoisesti ja mikä tärkeintä myös sisäisesti.

  VastaaPoista
 8. Mulla on menossa joku ihmeellinen herkistelykausi ja arvaa vaan saiko ajatus niistä onnellisista norsuista aikaan kyynelvyöryn! Sama juttu kun kerroit siitä pienestä ryppyisestä mummosta, jonka kahvilassa käytte! Ihanaa että joku välittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä onnelliset norsut saakin vähän itkettää :') Se mummeli oli ihan mainio! Viimeisen kerran kun mentiin sinne rinkat selässä aamupalalle, niin se jopa kovasti jutteli ja kyseli hampaattomalla suullaan, että mihin me ollaan menossa! <3

   Poista
 9. Kiva kuulla, että tällaistakin löytyy Thaimaasta! Tuli hyvä mieli! Itse olin Chiang Maissa muutama vuosi sitten ja tuolloin meidän viidakkoretkeen kuului norsuratsastus, josta tuli aika kyseenalaistava fiilis. Luulenpa, että niillä norsuilla ei ollut ihan yhtä mukava elämä kuin näillä yksilöillä, ikävä kyllä! Muutenkin Chiang Main ympäristöstä löytyy muuten paljon kaikkea mielenkiintoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti järjestään viidakkoretkiin se ratsastus kuuluvan, mutta me onneksi löydettiin firma, joka ei tarjonnut niitä ollenkaan, joten päästiin sitten viidakkoretkelle! (: Norsujen kouluttamiseksi ratsuiksi liittyy niin paljon alistamista ja väkivaltaa, että veikkaan että taitaa olla melko harvassa ne norsut, jotka ovat onnellisia ratsuina.

   Poista

Hei, kiitti kommentista (: