2013/10/31

Suuntana susiraja!

Minä lähden Ylä-Kainuusee-ee-een!
Vaihdan farkut verkkarihousuun.
Kotiseudulle Ylä-Kainuusee-ee-een!
Juon junttimehua auringonnousuun.


Viikonloppu koti-kotona ennen häämatkaa tulee kyllä niin tarpeeseen. Aiomme käydä koko perheen voimin salilla pumppailemassa rautaa ja luonnollisesti kaikkien muiden kyläläisten tavoin ihmettelemässä uudistettua uimahallia. Huomiseksi suunnistan tekemään omia töitäni äidin officelle, joten menemme äipän kanssa yhdessä lounaalla testaamaan paikalliseen ravintelin kasvisruokatarjontaa. Työpäivän jälkeen aikomuksenamme on kierrellä kaikki pitäjän kaksi kenkäkauppaa läpi ja katsella mamalle uusia talvisaappaita. Ehkä ehdin treffata paria takaisin kotiseuduille muuttanutta kaveriakin ja käydä armaan kamerani kanssa kuvailemassa upeaa talveen valmistautuvaa korpimaisemaa. Mutta arvatkaapa mitä? En voisi olla tällä hetkellä yhtään onnellisempi. 

Hei hei ja huisia viikonloppua nuput! 

Nyt kutsuu minua susiraja

EN // I'm going home! 

 

2013/10/28

Reissupaniikkia ilmassa

 Enää reilu pari viikkoa ja sitten mennään. Koko ajatus häämatkasta tuntuu hieman epätodelliselta ja pari kertaa olen saanutkin pienoisen paniikkikohtaukseen rinnastettavan olotilan miettiessäni, että mitä jos koirille tai hepalle sattuu jotain meidän reissun aikana? Luotan täysillä ihaniin ystäviini, jotka pitävät meidän karvalapsista huolta, mutta ihmiselle, joka on tottunut haalimaan kaikki narut säikeitä myöten omiin räpylöihinsä, ajatus näinkin tärkeiden otusten jättämisestä toisten vastuulle useammaksi kuukaudeksi on oikeasti pelottava.

Hevostani jo vuosia ratsastanut ystäväni rauhoitteli minua tänään todeten, älä huoli, kyllä me pärjätään. Ja niinhän ne taatusti pärjääkin. Ehkä jopa paremmin, kun minä en ole täällä höösäämässä. Ja koirat tuskin edes muistaa ikävöidä, kun ovat niin läheisten ihmisten luono hoidossa ja ympärillä tuttuja chihuja, joten pitänee yrittää hengittää syvään ja alkaa itsekin siirtää ajatuksia turhasta huolehtimisesta astetta seesteisempään lomamoodiin. Kyllä ne pärjää.
 

Kaikki palikat ovat onneksi loksahdelleet reissua ajatellen paikoilleen ja yläkertakin saataneen siihen pisteeseen, että sen ilkeää vuokralaiselle jättää. Rokotukset on hoidettu miehelle kuntoon, mutta itseltäni uupuu vielä tehoste japanin aivotulehdusta varten. Apteekkikeikka odottaa vielä ja sieltä mukaan tarttuu ainakin Malarone-nimiset malarialääkkeet sekä jotain muuta antibiiotista Imodiumiin. Mitään älytöntä matka-apteekkia ei onneksi tarvitse haalia kasaan, sillä suurin osa reissusta vietetään kuitenkin länsimaissa.

Mitähän muuta? Vara-akku kameraan pitäisi jostakin hankkia ja ostaa vettä pitävät tuulihousut molemmille. Ehkä nämä viimeiset jutut tulee naukaistua vasta Käliforniasta, kun tuntuu jokseenkin vaikealta ajatukselta lähteä koluamaan kauppoja näinä viimeisinä Suomi-päivinä. On nimittäin parempaakin tekemistä, kuten vaikkapa näiden karvakamujen nuuskuttelu.


Onko kohtalotovereilla hyviä vinkkejä siihen, kuinka tällainen kontrollifriikki oppisi löysäämään lankoja käsistään? Vaikka kyllähän tämä tästä, eikä nämä meikäläisen ajatukset niin hengenvakavia ole. Pitää vain oman pään sisästä saada huono omatunto pois ja alkaa oikeasti nauttia loman odotuksesta ihan täysillä.

Rentoa ja stressitöntä uutta viikkoa kuomat!

PS. Arvon vielä tänään DigiExpo-lippujen voittajat, joten osallistujat, seuratkaa sähköpostianne ja/tai blogini Facebook-sivuja!

EN // Panicing because I'm feeling bad for leaving our pets for three months.


2013/10/23

Kruunuvuoren unohdetut huvilat

Oletko koskaan kuullut Helsingin Kruunuvuoresta ja sen hylätyistä huviloista? Minä olin ainakin vuosi sitten ihan hoomoilasena, kun ensimmäisen kerran tällainen huikea mesta lävähti netin syövereistä verkkokalvoilleni. Ja kyllähän se edelleen ihan uskomattomalta tuntuu, että Laajasalon rantakalliolta löytyy aarniometsän keskeltä niin mieletön ja eristyksissä oleva paikka, josta vielä kaiken lisäksi avautuu esteetön merinäköala kohti Helsingin keskustaa. Että ainakin puitteet on vimpan päälle kunnossa! Rakennukset toimivat vuosikymmeniä sitten eliitin hulppeina kesäasuntoina, mutta ovat sittemmin autioituneet ja jätetty luhistumaan luonnonvoimien ja kaiken maailman vandaalien armoille.

Mutta minkä ihmeen takia nämä upeat pytingit näin lähellä Helsingin keskustaa on sitten ylipäätänsä hylätty? Mitä kummaa tapahtui vuosikymmeniä sitten? No siitähän minä päätin ottaa neiti etsivämäiseen tyyliin selvää ja vastauksen tarjoilikin Minna Torpan ja Aurora Reinhardin kirjoittama kirja, Kruunuvuori - unohdettujen huviloiden tarina. Kannattaa lukea.

"Kruunuvuoren alue kuului alun perin Uppbyn kartanoon, jonka maita vuokrattiin 1880-luvulta alkaen Helsingin säätyläisille huvilapalstoiksi. Kesänvietto huvilalla oli tuolloin tulossa muotiin ja alueelle rakennettiin useita huviloita. Vuonna 1912 tila myytiin saksalaissyntyiselle kauppaneuvokselle ja Saksan konsulille, Albert Goldbäck-Löwelle, joka nimesi sen Kissingeksi. Toinen maailmansota kuitenkin mullisti leppoisan kesänvieton. Saksan hävittyä sodan Suomessa asuneiden saksalaisten omaisuus luovutettiin Neuvostoliitolle, myös Kissinge. Vuonna 1955 Neuvostoliitto myi Kruunuvuoren huvila-alueen vuorineuvos Aarne Aarniolle, joka kaavaili sinne kerrostaloja. Kun kaupunki ei myöntänytkään rakennuslupaa, huvilat jätettiin oman onnensa nojaan Aarnion Palkki Oy:n työntekijöiden kesäasunnoiksi. 

Talojen vähitellen rapistuessa Kruunuvuori on lähes autioitunut. Kruunuvuoren surumielinen idylli tulee katoamaan pian, sillä läheisen öljysataman paikalle suunnitellaan Kruunuvuorenrannan asuinaluetta kymmenelle tuhannelle asukkaalle."
















Sotien jälkeen alue siis autioitui pikkuhiljaa kaavoitusongelmiin, kun kaupunki ei myöntänyt rakennuslupia kerrostaloille (sinänsä ihan hyvä päätös, muuten tuollakin todennäköisesti tönöttäisi YYA-hengessä rakennettu Merihaka vol2). Nyt tämä lupa on kuitenkin ymmärrykseni mukaan myönnetty ja tulevana keväänä Kruunuvuoren hylätyt huvilat ovat muisto vain uuden, modernin asuinalueen historiassa.

Menkää siis ihmeessä kokemaan tuo mystinen paikka vielä, kun se on mahdollista! 

Me kävimme viikonloppuna ja kyllä tällaisen historiaan hurahtaneen sydän läpätti ihmetyksestä, kun kuvittelin millaisia tarinoita näiden rapistuneiden huviloiden seinät pitävätkään sisällään. Vaikka suurin osa taloista onkin ihan purkukunnossa, on pari parhaiten säilynyttä kunnostettu ja otettu uudelleen käyttöön. Onneksi. Toivottavasti ne myös tullaan säilyttämään muistona Kruunuvuoren värikkäistä vaiheista.

Mukavaa keskiviikkoa!

EN // Forgotten villas in Kruunuvuori, Helsinki.

Photos: 
Olympus OM-D E-M5
M. Zuiko 45mm f1.8
Sigma 19mm f2.8


2013/10/17

Syysretkellä Espoon pusikoissa

Vitsit sentään, että viime viikonloppuna oli upea sää! Ampaisin heti lauantaiaamuna tallille, josta jatkoinkin ihan extempore siskon ja muutaman muun läheisen kanssa talliryysyissäni kohti Bodom-järven päässä olevaa Pirttimäen ulkoilualuetta. Koko muu Espoo oli naapurimme mukaan pakkautunut Nuuksioon, joten me tehtiin taktiset ja lähdettiin koluamaan uusia nurkkia. Ja kyllähän siellä oli nättiä.


Muita ihmisiä ei tosiaan tullut tunnin talsimisen aikana vastaan nimeksikään ja ihan keskenämme saimme syöpötellä retken puolivälissä eväitä ja pojat grillata makkaraa. Armas aviopuoliskoni oli jäänyt kotiin puurtamaan remonttihommia, mutta ihan omin pikkukätösin hän oli minulle retkieväät siskon mukaan loihtinut. Avocado-ruisleivät veivät suorastaan kielen mennessään ja kyllä muuten maistui siskonmiehen mukanansa roudaama kuohuva hyvältä nuotion ääressä tarjoiltuna! Olipa muuten ensimmäinen kerta, kun join kuksasta shampanjaa..


Eväiden tuhoamisen jälkeen tallustelimme tunteroisen takaisin autolle ja matkalla oli pakko näpätä vielä muutamat kuvat kerrassaan silmiä särkevän upeasta ruskasta. Voi pojat, enpä ole näillä korkeuksissa ennen moista väriloistoa nähnyt! Ihan kuin olisi astellut Espoon sijasta Kainuun jylhissä metsissä.

Nyt kun vielä saataisiin se talvi kunnolla käyntiin ja lunta tupaan! Meikäläisen Karhut huutelee varastossa kutsua päästä laduille suihkimaan. Vähän kyllä jännittää, että ehtiikö neljän viikon sisään tulla ensilumi tännekin, vai astellaanko marraskuun alku loskassa ja moskassa. 

Toiveikasta torstaita toverit!

EN // In our hoods.


2013/10/16

Reissu lähenee ja TO DO-lista lyhenee

Hanimooniin starttiin on aikaa rapiat neljä viikkoa, joten minä päätin nostaa tallivapaan illan kunniaksi ja reippaan lenkin päätteeksi jalat ylös, ottaa kupin tulikuumaa teetä ja plarailla teemaan sopivaa matkaopusta. Eilen teimme jenkkeihin rantautumista varten vaadittavan ESTA-hakemuksen sekä viisumianomuksen Australiaan. Muita matkustuslupia meidän ei tarvitse näin etukäteen anoakaan, sillä esimerkiksi Burman (tai siis Myanmarin) viisumi hoidetaan vasta sitten, kun vietämme tammikuun alussa One Night in Bangkok. Nämä kyseiset lomakkeet taisivatkin itseasiassa olla viimeiset yliviivattavat asiat meidän to do-listalla, sillä onneksi myös vuokralainen on erään ystävän kautta asuntoomme löytynyt!


Viime viikkoina on myös hoidettu monia muita erinäisiä matkaan liittyviä järjestelyjä. Tilasimme Enklannista muutamia reippureissareille tuikitarpeellista tavaroita, kuten moskiittoverkot, rahavyöt, matkapyyhkeet ja -lakanat sekä parit dry bagit. Hostelli on varattuna muutamaksi yöksi San Fransiscosta sekä jo aiemmin mainitsemani talo vuokrattu Ausseista. Myös pari hotelliyötä Sydneystä ja Bangkokista on buukattuna sekä tietysti se meidän vapaaehtoisviikko norsujen parissa on etukäteen sovittu. Muuten yritämme pitää ovet meidän "päälentojemme" puitteissa täysin avoinna ja suunnistaa justiinsa sinne, mikä sattuu parhaalta tuntumaan. Tai siis kyllähän nämä lennotkin ovat tarpeen mukaan muutettavissa, mutta mielestäni kyseiset sovitut etapit raamittavat ihan sopivissa määrin matkantekoamme, kun esimerkiksi Kaakkois-Aasiassakin aikaa jää norsujen paijaamisen jälkeen vielä 4,5 viikkoa palloilla sinne minne nokka kulloinkin näyttää. Eipähän ainakaan unohduta liian pitkäksi aikaa pötköttelemään kivalle biitsille taikka riippukeinuun..

Jenkeistä vuokrasimme jonkun Toyota Corolla-tyyppisen ratkaisun jolla aiomme karauttaa kuin roadtripparit konsanaan Californian rannikkoa alaspäin. Uudessa-Seelannissa söpötti hippi-camperi odottaa matkalaisiaan vajaaksi kolmeksi viikoksi joulukuussa. Super! Toinen aika super-juttu on se, että Hobitin kakkososa tulee maailmanensi-iltaan juuri silloin, kun olemme itsekin mestoilla! Mahtaa tämä vannoutunut TSH-fani revetä liitoksistaan.

Itse en ole loppupeleissä hirveästi reissua viime kuukausina ehtinyt fiilistellä, mutta onneksi ystävät ja etenkin kollegat jaksaa muistutella, että kohta se irtiotto arjesta koittaa. Ennen marraskuun puoliväliä on kuitenkin vielä paljon tekemistä remontin kanssa ja parin viikon päästä hurautamme viikonlopuksi kotiin kotiin pohjoiseen. Sinne oli satanut eilen ensilumi, joten toivottavasti meikämandoliinit pääsee hiihtämään!

Leppoisaa keskiviikkoiltaa sinnekin puolelle ruutua!

PS. Arvonta on nyt päättynyt ja lupaan arpoa voittajan vielä tämän viikon aikana. Ihan huikea määrä osallistuneita, joten menee pieni hetki, että saan kaikkien arvat laskettua. Kiitos jokikiselle!

EN // Our Round The World honeymoon is starting in few weeks!


2013/10/13

Harmaan Hanurin kanssa ratsailla

Niin on monet kerrat minulta kyselty, että mitäs me Herra Hanurenin kanssa puuhastelemme, joten viikonlopun kunniaksi, täältä pesee!

Pari viikkoa sitten kerroinkin, että meillä on yhteistä taivalta harmaan herrani kanssa takana pian seitsemän vuotta. Hanuri on siis ihan puhtaasti harrasteratsu, jonka kanssa ei ole juurikaan muutamia harjoitusestekisoja enempää koskaan kisattu eikä mitään sen kummempia tavoitteita asetettu. Vuosittain olemme pyrkineet myös osallistumaan arabihevosten kansainväliseen näyttelyyn, mutta tänä kesänä se jäi Herra Hoon lavan revähdyksen takia välistä. Itse olen tällainen tätiratsastelija, joka tykkää myös välillä vääntää kentällä koulua, vaikkakin eniten me molemmat nautimme yhteisistä ja rennoista maastolenkeistä. Maastoiltua siis tulee useamman kerran viikossa, mutta toki tulevan talven pimeys tulee taas asettamaan rajoituksia näihin meidän rentoihin metsävaelluksiin ja ratsastus tulee keskittymään enemmän tallin pihapiirin kentälle taikka maneesiin.


Hanuri on ihan äärimmäisen herkkä (siis todellinen primadonna) hevonen, kuten arabit useimmiten ovatkin. Se loukkaantuu verisesti, jos sitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti ja se osaa kyllä tasan tarkkaan kertoa, mikäli joku asia nyppii hänen hienostuneita hermojaan. Pyrimmekin aina Hanurin käsittelyssä toimimaan hyvin johdonmukausesti ja rauhallisesti. Vuosien yhteiselon jälkeen ymmärrämme toisiamme jo sen verran hyvin, että on helppo kommunikoida ihan pienillä eleillä, äänillä ja kosketuksilla. Ratsastan myös usein ilman satulaa, sillä tykkään tunteesta, jolloin pääsen ihan lähelle hevosta ja pystymme vieläkin helpommin komminunikoimaan jo pienillä ratsastajan painonsiirroilla. Pari viikkoa sitten otimme käyttöön ystäväni hyvien kokemusten perusteella kuolaimettomat suitset, joilla herra onkin toiminut ensimmäisten hortoiluhetkien jälkeen kuin unelma. Naureskelimmekin Hanurin selässä istuvan ystäväni kanssa, että nyt kun me menemme lähes aina ilman satulaa ja vielä kuolaimettomilla suitsilla, voimmekin vuoden päästä siirtyä sujuvasti pelkällä kaulanarulla ratsastukseen...  

Ihan yksin minun ei tarvitse vastuuta hevoseni päivittäisestä liikuttamisesta kantaa, sillä minulla on apunani jo vuosia Hanuria ratsatanut ystäväni, joka käy lenkillä Hoon kanssa pari kertaa viikossa. Samainen ystävä esiintyy siis myös näissä kuvissa. Toki käyn itse lähes päivittäin tallilla, mutta aina ei vain työ- tai muiden kiireiden vuoksi ole aikaa ratsastukseen, vaikka muuta ehtisinkin tallilla puuhailla. Kesän alussa eräs arabi-tuttavien kautta löytynyt kaveri alkoi meidän tulevaa kolmen kuukauden reissua ajatellen ensin hoitelemaan Hanuria, mutta nyt syksyn tullen hänkin on päässyt jo ratsaille kerran viikossa. Meidän häämatkan ajan tämä kaksikko siis tulee pitämään huolta Hanurin liikutuksesta ja hyvinvoinnista, joten saan kyllä todella olla kiitollinen, että voin jättää hevoseni tuttujen ihmisten käsiin! Vaikka taitaahan se huoli painaa lemmikeistä aina, kun niiden lähellä ei ole.


Teemme Hanurin kanssa myös tosi paljon maasta käsin juttuja, joita on opeteltu jo silloin, kun herra oli vielä varsa. Esimerkiksi juoksutan sitä pitkässä liinassa aina naruriimu päässä ja olen opettanut hevosen naksuttelemalla venyttämään itse itseään eteen alas samalla selkäänsä pyöristäen. Muutenkin naksuttelu kuuluu meidän arkeen ja sen avulla uusien asioiden, sekä tietysti myös vanhojen kertaaminen, on omien kokemuksieni mukaan helppoa tällaiselle äärimmäisen fiksulle otukselle.

Kovin suurta roolia hevoseni ei jostain syystä täällä blogissa ole päässyt esittämään, vaikka se minun joka päiväiseen elämään olennaisesti kuuluukin. En vain ole halunnut rajata blogin aihealuetta liikaa ratsastukseen, mutta ehkä voisin ottaa tavakseni kirjoitella hieman enemmän minun ja Hanurin arjesta, jos se teitä vain kiinnostaa. Satun nimittäin tietämään, että siellä on aika monta muutakin heppatyttöä linjoilla!

Ei muuta kuin reipasta sunnuntaita kaverit! Me lähdetään nyt trion kanssa lenkille.

EN // My horse is the most intelligent animal I know, but also so kind and sweet as a puppy. We are now using bitless bridle and my horse is really working nicely with those! Maybe the next step is not to use any bridle at all..


2013/10/11

Toivepostaus: Minun kamerani - Olympus OM-D E-M5

Minulla on ollut Olympuksen minijärjestelmäkamera nyt käytössä reilut puoli vuotta, joten alkaa olla korkea aika kertoa käyttökokemuksiani kyseisestä kapineesta myös teille. Kyselinkin viime viikolla Samikset-postauksessa mitä haluaisitte erityisesti kuulla, joten tämä teksti on rakennettu ihan teidän toiveidenne pohjalta. Sivuhuomautuksena kuitenkin vielä, että muistetaanhan sitten kaikki ottaa huomioon etten ole millään muotoa ammattilainen. Nämä ovat vain minun henkilökohtaisia kokemuksiani harrastelijavalokuvaajana.

Mutta palataanpa aikaan ennen armasta Olympustani. Entinen järjestelmäkamerani Canon 1000D alkoi olla ominaisuuksiltaan omaan käyttööni auttamatta puutteellinen, joten ryhdyin vakavissani miettiä rungon päivittämistä uuteen viime helmikuussa. Alkuperäinen ajatukseni oli vaihtaa runkoa saman merkin sisällä, kun linssejäkin oli tullut hankittua kyseiseen yhdistelmään jo useampia. Kiinnostukseni Micro Four Thirds-kameroihin syntyikin ihan yllättäen, kollegani kertoessa vaihtaneensa oman täydenkennon Canoninsa peilittömään minijärkkäriin. Hän kertoi uuden kameransa loistavista ominaisuuksista ja keveydestä niin uskottavasti, etten voinut muuta kuin kiinnostua tästä pienestä tehopakkauksesta. Ja kieltämättä painavan Canonin ja objektiivilajitelman mukana raahaaminen omassa isossa laukussaan oli alkanut kyrsiä. Tein lopulta päätökseni aika nopeasti ja pistin koko Canon-kalustoni myyntiin ja marssin kauppaan ostamaan Olympus OM-D E-M5:sta. Eikä tätä päätöstä ole tarvinnut vielä kertaakaan katua.





Nämä olivat siis lyhykäisyydessään ne syyt, miksi vaihdoin "isosta järjestelmäkamerasta" miniin. Halusin yksinkertaisesti päästä helpommalla ja kieltämättä tarvittaessa ongelmitta käsilaukkuun mahtuva kamera alkoi houkutella. Omasta mielestä Olympuksella ottamani kuvat ovat paljon laadukkaampia, kuin aiemmalla kameralla näpsityt, mutta jokainen varmasti voi arvioida sen itse omin silmin. Kaikki blogini kuvat (jos ei toisin mainita) on otettu tällä kyseisellä OM-D:llä maaliskuun alkupäivien jälkeen.

Olympukselta löytyy minijärjestelmäkameroita jokaisesta hintaluokasta, mutta itse valitsin OM-D:n ihan siksi, että koin sen olevan malleista omaan käyttööni se paras. Ominaisuudet eivät jätä ainakaan meikäläistä millään tasolla kylmäksi, vaan kaikki tarvittava (ja vähän enemmänkin) taatusti löytyy. Etenkin loistava kuvanvakain ja tarkennuksen nopeus ovat mielestäni vertaansa vailla. Olympuksessa on myös paljon erilaisia taidesuotimia, mutta niitä en ole juurikaan itse käyttänyt, sillä kuvaan lähes poikkeuksetta aina manuaaliasetuksilla.

Tällä hetkellä minulla on aktiivisessa käytössä kolme objektiivia:

M. Zuiko 45mm f1.8
Sigma 19mm f2.8  
M. Zuiko 40-150mm f4-5.6 



Näistä ehdoton suosikkini ja luottolinssini on tuo valovoimainen 45mm (kinovastaavuus 90mm), joka onkin kamerassa oletuksena aina kiinni. Kyseinen linssi käy kuitenkin ajoittain etenkin sisätiloissa turhan ahtaaksi, joten silloin otan käyttööni Sigman 19mm objektiivin, kuten myös maisemia kuvatessani. Kolmatta linssiä, eli zoomia, olen vielä toistaiseksi tarvinut harvemmin, mutta varmasti reissun päällä sillekin tulee enemmän käyttöä. Valikoimastani puuttuisi vielä kunnon laajakulma ja myös macro-linssistä olen vähemmän salaa haaveillut. 

Kuitenkin seuraava hankintani tulee olemaan ensi kuussa myyntiin tuleva M. Zuiko Digital ED 12-40mm f2.8 PRO, jonka jälkeen voinkin myydä Sigman tarpeettomana pois ja vetää yli hankintalistalta myös sen laajakulman. Olen päässyt testailemaan M. Zuikon linsseistä lisäksi 17mm f1.8 sekä 12mm f2.0, jotka molemmat olivat erittäin laadukkaita pelejä ja jotka ottaisin omiin valikoimiini vaikka samantien, mikäli se ei olisi siitä ainaisesta syystä, elikkä rahasta, kiinni. Esimerkiksi tämän postauksen kaikki kuvat on otettu Olympukselta kuvauslainassa olleella 12mm:llä ja tämän postauksen testiräpsyt 17mm:llä.


Kameralaukkuna minulla on jo kesällä esittelemäni ja käytettynä ostettu brittiläinen klassikko nimeltään Billinghamn Hadley. Väsky on kokoa small, mutta se vetää sisäänsä kameran lisäksi nämä kolme linssiä ja kaikki tarvikkeet laturista lähtien. Vielä yksi tuollainen lokero odottelee täytettä, joten ainakin kaksi objektiivia mahtuu helposti kyytiin. Ja mikä parasta, vaikka tämä pieni laukku on ahdettu lähes täyteen kameraa ja linssiä tarvikkeineen, niin se on edelleen kevyt kantaa! Viime kuisella Pariisin reissulla kuljin monta päivää kameralaukku olalla ilman minkään sortin ongelmia. Että ei voi mutua kuin tykätä. Niin kamerasta kuin laukustakin.

Tiivistettynä voisin siis sanoa, että olen ollut täysin tyyvyäinen nykyiseen kameraani enkä ainakaan toistaiseksi haikaile takaisin peililliseen järkkärien suuntaan. Jos siis mielessäsi on uuden kameran ostaminen, niin suosittelen ehdottomasti ennen hankintaa ainakin tutustumaan myös minijärkkäreiden maailmaan! Saatat kokea aikamoisen yllätyksen, kuten itselleni kävi. Paras kuvahan syntyy juuri sillä kameralla, joka sinulla on mukanasi. Ei suinkaan sillä kotona turhanpanttina pötköttelevällä järkäleellä, jota et välttämättä jaksa raahata mukanasi kaikkiin karkeloihin ja kissanristiäisiin.

Kysykää ystävät ihmeessä, mikäli jotain vielä tulee mieleen ja kertokaa myös omia ajatuksia sekä kokemuksianne aiheeseen liittyen! Minua kiinnostaisi myös kovasti kuulla, että millä kapineella te itse kuvailette ja onko kameran päivitys kenties suunnitelmissa?

Mitä huikeinta viikonloppua kuomat!

EN // Just telling about my experiences with Olympus OM-D E-M5 Micro Four Thirds camera. I just love it!

PS. Olympuksen Facebook-sivuilla voi osallistua PEN E-P5 järjestelmäkameran arvontaan vielä muutaman päivän ajan! *klik klik*