2013/06/30

Aivan huikea polttariviikonloppu takana

Voi herranen aika miten mieletön viikonloppu takana. Olen ihan sanaton ja yksinkertaisesti vain niin äärettömän kiitollinen näistä upeista ihmisistä, joita olen saanut elämääni. Teitte tämän tytön polttareista kyllä niin ikimuistoiset ja aivan itseni näköiset, etten oikein tiedä miten osaisin teitä kylliksi kiittää! 

Kerron teillekin päivän kulusta tarkemmin aikanaan, jahka saan tytöiltä kuvitusta tarinan höysteeksi. Tässä kuitenkin yksi otos maistiaisiksi eiliseltä, joka on otettu erään päivän aikana suorittamani tehtävän tiimellyksessä. Ja tähän kyseiseen tehtävään minut ohjeistettiin seuraavin sanoin: 

"Sinä olet kaunis ja rohkea, joten nyt on aika toimia! Anna siis itsestäsi parasta, niin voit myöhemmin nauttia kuvista."

Kuva: Cherry / Dear Moments & Me

Kiitos vielä kerran ihanat rakkaat ystäväni. Olette minulle ihan äärettömän tärkeitä. Joka ikinen!

Upeaa uutta alkavaa viikkoa kaikille!

PS. Jos haluat sukeltaa päivän tunnelmiin jo nyt, niin käypäs kurkkaamassa ystäväni Cherryn blogiin.

EN // I had my bachelorette party here in Helsinki this weekend. We had such an amzing time! I will tell you more later.

2013/06/24

Mitä kaikkee kesäkuumalla voikaan harrastaa?

Perjantai - veneillä

 
 
 
 
  
Lauantai - mökkeillä

 
 
 
 
 

Sunnuntai - retkeillä


 
 

Siinä oli meidän rento juhannuksemme tiivistettynä valokuvapläjäykseen. Ensimmäinen, mutta ei varmaankaan viimeinen kaupunkisellainen. Ensin veneiltiin saareen piknikille, sitten mökkeiltiin järven rannalla ja lopuksi retkeiltiin kansallispuistossa. Kyllä nyt jaksaa painaa pari viikkoa töitä, jonka jälkeen karkaamme Sveitsin kautta kesälaitumille pohjoiseen. Aika paljon on vielä hääjuttuja värkättävänä, mutta kyllä tässä on edistyttykin.

Toivottavasti muutkin ovat saaneet ladattua vara-akut täyteen aurinkoenergiaa?

Kivaa viikkoa nuppuset!

EN // Midsummer was so awesome! We went to an island with a boat on Friday, to a cottage which was by the lake on Saturday and hiking on Sunday.


Kuvat: Olympus OM-D E-M5 + M. Zuiko 45mm f1.8 ja Sigma 19mm f2.8


2013/06/19

Nämä ovat vain onnenkyyneleitä varten

Toivottavasti ainakaan kovin moni häävieraistamme ei itke päivän aikana surusta, vaan nämä nessut käytetään alkuperäiseen tarkoitukseensa eli onnenkyyneliin.

Halusin että (nais)häävieraillemme jaetaan kaasojen toimesta nenäliinoja ennen vihkimistä, sillä olen löytänyt itseni kerran jos toisenkin häistä tai muista juhlallisuuksista niistämässä kärsääni suurinpiirtein mekon helmaan. Näin ei saa käydä meidän vieraille, mikäli se meikäläisestä on kiinni. Ja veikkaan, että joukosta löytyy yksi jos toinenkin persoona, jonka hajamielisyys on allekirjoittaneen kanssa vähintäänkin samaa luokkaa (kaikella rakkaudella 

Toteutustapa näille nokkaliinoille oli hieman hakusessa vielä viikko pari sitten, jolloin pyörittelinkin mielessäni useita erilaisia vaihtoehtoja. Kunnes yhtäkkiä muistin aikaa siten törmänneeni netin syövereissä tämänkaltaiseen ideaan jossain päin Amerikan mannerta. Tadaa! Siitä se ajatus sitten lähti ja ei muuta kuin ensin Photoshop ja sen jälkeen ompelukone laulamaan.




Tein tosiaan ensin eilisen postauksen kertakäyttökameroiden ohjeiden tyylillä nämä lippulapuset, muuttaen vain kokoa ja tekstejä. Sitten laput printattiin ja leikattiin malliinsa (tai siis minä leikkasin). Seuraavaksi olikin aika löytää lippusten viirien väristä lankaa ja hankkia iso kasa nenäliinoja. Ette kyllä ikinä arvaa mistä materiaalista nuo pussukat on tehty? Voipaperista. Sitä pystyi oikein kätevästi ompelemaan! Ja on edukasta. Jotenka ompelin ensin yhden sivun kiinni, sitten jatkoin siksakilla seuraavalle sivulle samalla ommellen lippulapun kiinni saumaan ja jätin viimeisen sivun auki nenäliinoja varten. Sujautin pari nenäliinaa pussukan sisälle ja hurautin Singerillä viimeisenkin sivun umpeen.

Nämä on nyt sitten vieraiden helppo repiä tarpeen mukaan auki, kun tuo voipaperi antaa hyvin helposti periksi. Tietääpähän sitten, kun kirkon penkeistä alkaa kuulua rapinaa, että nyt niille nessupaketeille tuli tarvetta (jos tuli). Kori nenäliinapussukoita varten ostettiin kierrätyskeskuksesta kahdella eurolla. Että eipä ollut kallis toteutus tämä ja ainakin itse tykkään lopputuloksesta ihan älyttömästi!

Ehkä tässä olikin hääpostauksia kerrakseen ja voidaan edes yrittää välillä keskittyä muihinkin aiheisiin. Mikä on sinällään hankalaa, kun h-hetkeen on enää 1 kk ja 29 pv! Tupla-kääk.

Aurinkoa keskiviikkoonne nuppuset!

  I made these small wax paper bags for tissues. I didn't want to give just plain tissues so I came up with something much cuter. The paper flag says that these are for happy tears only and our bridesmaids will hand out these little bags to our guests before the church ceremony on our wedding day. 

2013/06/18

Kertakäyttökameroita häävieraille

Nyt on tullut jo niin monta kyselyä Instassa vilauttamistani häiden koristusjutuista, että päätin raottaa salaperäisyyden verhoa aavistuksen enemmän. Kaikenlaista onkin tässä tullut jo väkerrettyä ja samalla linjalla aion jatkaa niin kauan kuin tarmoa sekä kiinnostusta riittää. Itse olen suuren suuri yksityiskohtien ystävä, joten meidän häistä niitä ei tule puuttumaan mikäli tätä tahtia näitä juttuja aion toteuttaa (sehän ei ole sanottua, että loppuuko mielenkiinto näpertelyyn huomenna vaiko vasta ensi kuussa..). Katsotaan sitten elokuussa kuinkas kävikään! 

En siis aio ihan kaikkia paskarteluja täällä blogin puolella paljastaa ennen häitä, koska minulla ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka moni tulevista vieraista tänne on jo eksynyt. Jätetään siis jotain yllätykseksi niin teille kuin vieraillekin.

Mutta pidemmittä puheitta mennäänpäs asiaan. Halusimme hankkia häävieraitamme varten kertakäyttökameroita, jotta saisimme kätevästi juhlijoiden toimesta ikuistettua tilanteita ja muistoja, jotka ehkä muuten jäisivät tallettamatta muualle, kuin kyseisten henkilöiden verkkokalvoille. Emme nähneet järkeväksi ostaa kameroita kuitenkaan ihan älytöntä määrää, sillä yhdellä saa otettua 27 kuvaa ja näiden "vanhojen filmikuvien" teetättäminen ei nykypäivänä ole ymmärtykseni mukaan kovinkaan edukasta. Niinpä tilasimme Juhla Centeristä viisi vintage kertakäyttökameraa, jotka aiomme jakaa summan mutikassa osaan pöydistä, pienellä ohjelappusella varustettuna.




Lappusen varsinaisen ohjetekstin näätte yllä ja tuo pieni värssy sen yläpuolella kuuluu näin:

"Kuva kertoo enemmän, 
kuin tuhat sanaa.
Autathan meitä siis 
tallettamaan kaikki
tärkeät hetket käyttämällä 
tätä kameraa."

Vähän tönkkö joo, mutta meikäläisen runosuoni ei oikein sillä hetkellä sykkinyt, joten annettiin mennä tuollaisenaan. Jospa tästä nyt se pääpointti kaikille välittyy, että antaa mennä vaan! Ja jos ei, niin sitten pitää vielä hääjuhlassa muistaa vinkata, ettei se ole niin justiinsa mitä sieltä kamerasta myöhemmin paljastuu. Pääasia että on hauskaa ja kamerat tulee räpsittyä täyteen! Lapun toteutin Photoshopilla ja se on printattu ihan tavallisella väritulostimella hieman kiiltävälle paperille.



Kääräisin ohjelaput kameran ympärille suojaksi ja pistin paketin pieniin raidallisiin paperipusseihin, joita jäi ylimääräiseksi vino pino postittaessamme meidän hääkutsuja. Koristelin pussukat kuuluisalla Canonin mainoslauseella, vaikkakaan nämä sisällä olevat kertsit eivät Canonia ole nähneetkään. Lopuksi suljin koko komeuden persikka-valkoisella teipillä ja nyt nämä pussukat nakottavat tuolla valmiina odottamassa siirtymistänsä Suomenlinnaan.

Itse odotan kyllä näiden kuvien teetättämistä suurella mielenkiinnolla! Lupaan jakaa parhaimpia räpsyjä sitten teidänkin kanssa, niin näätte heittäytyivätkö vieraamme ihan hulluttelemaan vai pysyttiinkö asialinjalla. Veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Huomenna jatketaan onnenkyynelillä, joten pysykäähän linjoilla.

Mitäs olette tällaisesta ideasta mieltä? (:

Pus pus ja kivaa tiistaita!

We are going to give these disposable cameras to our wedding guests, so they can help us to save all the special moments of our wedding day. Tomorrow our wedding decoration story will continue! Stay tuned.


2013/06/10

Jestas, mä oon kolmekymppinen!

Tänään on minun syntymäpäivä. On siis vihdoin aika siirtyä seuraaville vuosikymmenille! Olen odotellut sitä kuuluisaa ikäkriisiä, mutta ainakin vielä toistaiseksi se on pysytellyt jonkun toisen riesana. Ja mitäpä tuota kriiseilemään, kun elämä on reilassa ja saa olla ihan älyttömän kiitollinen niin monesta asiasta. Ennenkaikkea kaikista rakkaista ihmisistä, joiden vuoksi sain kyllä tirautella lauantaina melkoisia liikutuksen kyyneliä. 

J oli läheisten ystävieni kanssa järjestänyt minulle yllätyssynttäripaardit. Eipä meinannut itkusta tulla loppua, kun toiset olivat nähneet niin paljon vaivaa minun eteeni. Ensin minut pistettiin autoon ja vannotettiin pitämään silmät suljettuna. Varttitunnin päättömän ajelun jälkeen kurvattiin takaisin kotihuudeille (tosin en tätä tiennyt, kun simmut olivat visusti supussa) ja J talutti minut kohteeseen. Sieltä raikui aina yhtä klassikko Frederikin Kolmekymppinen ja kun viimein sain raottaa silmiäni, näin että siskoni kotiin oli saapunut ystäviäni ja tytöt esittivät melkoisia tanssimuuveja biisin tahtiin! Haha. Seuraavaksi sainkin skumppalasin käteeni ja kasan huumaavalta tuoksuvia kukkia. 




Ilta meni grillaillessa hodareita soijanakeilla ja fiilistelemällä vuosien takaisia juttuja. Oli niin paljon naurua ja onnen kyyneleitä. Yhtäkkiä porukka alkoi liikehtiä siihen malliin, että oli ilmeisesti aika siirtyä seuraavaan kohteeseen. Itsellänihän ei ollut mitään hajua mihin nyt suunnattaisiin, joten pakkauduimme koko kööri tilataksiin ja ei kun nokka kohti Helsinkiä.


Taksi kurvasi Tavastian eteen ja sitten piti päästää taas seuraavat tirautukset. Iki-ihana Stella, joka on pistämässä tämän kesän jälkeen pillit pussiin, oli tänään nousemassa viimeistä kertaa Tavastian lauteille ja nämä rakkaat olivat ostaneet meille liput jo loppuunmyydylle keikalle. Voi onnea! Stella on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lempparibändeistäni, jota en ollut vielä koskaan edes nähnyt livenä. Jo se oli siis aikakin! Oi kyllä tanssittiin, hypittiin, naurettiin ja itkettiin niin Pisteen, Aamunkuiskauksen kuin Häävalssinkin tahtiin. Voi elämä mikä keikka. 

Jatkettiin iltaa vielä Malminkadun Old Foxissa (älkää kysykö miksi ihmeessä me sinne mentiin) ja Bakersin tanssilattialla. Ai että oli muuten hauskaa ja skumppa virtasi!






Kello lähenteli aamulla viittä, kun vihdoin ja viimein konkoilimme kohti kotia. Edes muutaman tunnin päästä odotteleva herätys ei saanut tätä synttärinsankaria hiljentämään tahtia, vaan sunnuntainen kuvauskeikka (kerron siitä lisää myöhemmin) hoidettiin kunnialla senkin uhalla, että silmät veresti pahemmin kuin särjellä.

En todellakaan odottanut saavani enää mitään lahjoja, kun nämä juhlat olivat itsessään jo paljon enemmän, kuin mitä olisin koskaan osannut toivoakaan. Joka tapauksessa kaiken tämän lisäksi ystäväni ja perheeni olivat J:n johdolla ostaneet minulle lennot Sveitsiin heinäkuun alkuun. Ja minä kun kuvittelin, etten tänä vuonna pääse ollenkaan näkemään alppeja sekä rakkaita veljen tyttöjä. Mutta kyllä pääsen! Me lähdetään J:n kanssa kahdestaan viideksi päiväksi veljeni perheen luokse Zürichiin  

Kiitos rakkaat, että olitte osallisena tässä mielettömässä viikonlopussa ja järjestitte pöllämistyneelle kolmekymppiselle ikimuistoiset juhlat.

 Olette kyllä ihan parhaita!

Ja niin olette tekin siellä ruutujen toisella puolella. Kiitos kun luette blogiani, kiitos kaikista ihanista kommenteistanne ja myötäelämisestä niin surussa kuin onnessa. Olen pahoillani, että nyt täällä blogin suunnalla on ollut hiljaisempaa, mutta eiköhän sitä palata taas normaaliin postaustahtiin, jahka saadaan tuota yläkerran rakentamisurakkaa vähän valmiimmaksi.

Pus ja ihanaa uutta viikkoa!


2013/06/04

Reissuruunan jännittävä matka

Kesäkuu - se koitti vihdoinkin! Ja sehän tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Herra Hanurin vuoden kohokohta on käsillä. Se joka hepan unelma - kesälaidun. Ajattelimme reippaana ratsukkona (taisin tosin lähinnä itse toteuttaa sen ajatustyöosuuden) taittaa matkan "talvitallilta" kesälaitumille perinteisen trailerikuljetuksen sijasta metsäpolkuja pitkin köpötellen. Mitään hajuahan meillä ei toki ollut reitistä, mutta arvioin kartasta matkaa olevan reippaat kymmenen kilometriä ja koko päivä aikaa, joten mikäs siinä! Laura lähti lauantaina jalkaisin meidän muuttoseuraksi, joten ei muuta kuin hepalle kamat niskaan ja kohti länttä.

Paitsi että luonnollisesti ja hyvinkin päättäväisesti lähdimme epähuomiossa kohti itää. Tätähän emme siis tajunneet ennen kuin siinä vaiheessa, kun matkaa oli taitettu jo reilun tunnin verran. Oli kieltämättä jokseenkin epätoivoinen fiilis huomata kartasta olevansa ihan jossain muualla missä kaiken järjen mukaan pitäisi! No ei auttanut muu kuin tehdä u-käännös takaisin kohti talvitallia ja naurattamaanhan se onneksi pisti. Kaksi blondia liikenteessä (muistatteko, kun sama parivaljakko oli matkalla Turkuun sovittamaan häämekkoani tuossa vuosi sitten ja lähdimme hyvinkin näppärästi menomatkalla tankatessamme erehdyksessä takaisin kohti Helsinkiä Turun sijaa?). Reilun kahden tunnin metsässä rämpimisen jälkeen koin viisaammaksi jättää seuraavan muuttoyrityksen sunnuntaille, sillä sekä me että hevonen oltiin aika naatteja. Ja sääskien syömiä.

Että jos joku muuten ihmettelee minne ne kaikki sääsket ovat menneet, niin ei huolta! Me löydettiin ne joka ikinen tuolta Pohjois-Espoon metsistä!





Sunnuntai koitti yhtä ihanan helteisenä kuin lauantaikin. Tällä kertaa lähdimme Hoon kanssa ihan kaksin uusintakierrokselle. Kartta oli opeteltu suurinpiirtein ulkoa, joten enää ei voinut mennä kovin pahasti metsään. Tai just sinnehän se itseasiassa meni. Metsään. Matkalla näkyi kaikenlaista vaikkakaan mitään muita ääniä ei kuultu, kuin linnunlaulua. Ah. Ihana rentous ja autuus sekä rikkomaton rauha. Kaksi tuntia se taival kesti, mutta ilman ainoatakaan harhaosumaa pääsimme perille tutuille kulmille.


Ja katsokaatte tätä maailman onnellisinta ponia! Ruokaa silmän kantamattomiin ja kivoja heppakavereita. Hyvä etten tirauttanut iloitkuja, kun ihastelin ystäväni sopeutumista uuteen laumaansa. Kaikki meni kerrassaan loistavasti ja saatoin turvallisin mielin lähteä itsekseni kotia kohti. 





Hoo saa nyt pari päivää levätä ja rentoutua, mutta sitten aloitetaan paluu normiarkeen elikkä treenit kutsuu. Vaikkakin nyt kesällä otetaan aika rennolla otteella ja ladataan puolin ja toisin akkuja kohti tulevia koitoksia. Heinäkuussa jäädään sitten molemmat ihan oikeasti kesälaitumille. Tuskin maltan odottaa! Suofudis ja kaikki ihan kohta käsillä. Niin ja ne häät. TJ 2,5 kk. OMG.

Milloin ruudun sillä puolen jäädään kesälaitumille?

PS. Kiitokset Laura vielä, kun lähdit kanssamme metsäretkelle. Niin ja kiitti myös minun ja Hoon yhteiskuvista. Pus!