2012/10/25

Kurkistus keittiöön

Viime viikolla näitte meidän kylppärin muutoksen ja nyt aion raottaa hieman esirippua keittiön osalta. Ennen ja jälkeen kuvia joudutte kyllä odottamaan vielä hetken, sillä kylppärin tavoin keittiönkin sisustaminen ja viimeistely on pahasti kesken. Onhan ero toki alkuperäiseen keittiöön verrattua nyt jo päätä huimaava, niinkuin voitte ehkä täältä kurkata

Valmista ei siis vielä ole, mutta tässä keittiömme hyvin pelkistetty look tänä lokakuisena torstaina.



Pöydän Hay Loop jalat on ostettu Finnish Design Shopista. Vanerisen pöydän pintaan on tulossa valkoinen laminointi ja ruokapöydän ympärillä nakottavat iloisen väriset 50-luvun pinnatuolit tullaan hiomaan ja maalaamaan uusiksi. Tuolit löytyivät Huuto.netistä ja ne ovat Askon mallistosta yli 60 vuoden takaa.



Kattaus uudessa keittiössä eräänä launtaina.


Rakkaus-teekannu avohyllyllä. Taustalla äidiltä tuparilahjaksi saatu samaa Marimekon Räsymatto-sarjaa oleva kulho.


Keittönallas on IHANA. En tiennyt, että näin pienestä asiasta voi tulla iloiseksi, kuin hyvästä ja puhtaana pysyvästä keittiönaltaasta! Ei räisky hanasta liian kovalla paineella tuleva vesi ei. Allas on kivikeramiikkaa oleva Marmorin Barion ja tilattu Virosta (kun Suomessa olivat niin pirun kalliita).


Huippuimurille tarkoitettua meidän silmää miellyttävää valkoista liesikupua sai etsiä kissojen ja koirien kanssa. Lopulta kotimainen Savo tarjosi parikin hyvää vaihtoehtoa, joista valitsimme luonnollisesti muutaman satasen halvemman, vaikka se kalliimpi olisi ollut kivan kulmikas. 


Uuni ja induktioliesi ovat Ikeasta. Hana ja tiskikone ovat ainoat asiat, jotka vanhasta keittiöstä ovat jäljellä.


Seinät jätettiin paljaaksi yhtä Puustellista mittojen mukaan tilattua avohyllyä lukuunottamatta. Pinnat on maalattu valkoisella Tikkurilan Luja-maalilla. Tasot ovat samaa koivua, kuin kylppärissäkin. Kaapistot ovat Ikean Årsta-mallia.


Kaikki astiat mahtuivat ongelmitta keittiön syviin laatikoihin, joten ainoastaan viinilasit ja hienommat lasikipot säilytetään olkkarissa olevassa vanhassa 40-luvun astiakaapissa. Kaappi on tädin anopin peruja ja sitä oltiin kiikuttamassa kaatopaikalle, kunnes me äidin kanssa satuttiin paikalle ja pelastettiin kaappivanhus. Käsistään taitava isäni tuunasi siitä täysin uuden veroisen, joten kyllä nyt kelepaa!

Siinäpä se. Meidän kodin sydän. Vihdoinkin!

Oi kivaa. Huomenna on muuten perrrrjantai. Itselleni se ei tosin aiheuta tällä viikolla sen suurempia tunteenpurkauksia, sillä melkein koko viikko on mennyt peiton mutkassa. (Nimimerkillä sekä keuhkoputken- että poskiontelontulehdus päällä tällä hetkellä. How uncool is that?) Niisk.

Menkäähän kaikki kynnelle kykenevät viikonloppuna Design markkinoille Korjaamolle! Minäkin tulen, jos vain terveys sallii. 

Pus!


2012/10/17

Köyhän miehen kylppäriremppa

Tätä hetkeä on varmaan ainakin joku teistä odottanut, sillä aion nyt esitellä hieman olennaisimpia muutoksia, joita meidän kylppärissämme on tässä lähikuukausien aikana tapahtunut. 

Korostettakoon, ettei vieläkään ole valmista. Sisustuksen ja tekstiilien suhteen ei olla tehty yhtikäs mitään, silikonia pitää ruutata vielä reikään jos toiseenkin ja kaiken lisäksi aika olennaisia asioita, kuten pyyhekoukut ja avohylly, uupuu yhä seiniltä.

Mutta tässä siis meidän taidonnäyte aka kylppäriremontti laattamaalilla.


 




Ja lähtötilannehan oli näinkin upea, jos jonkun verkkokalvoille ei tämä kauheus ole painautunut yhtä pysyvästi kuin allekirjoittaneelle.







Eihän se uudenveroinen ole, mutta aika mukiinmenevä tuota lattiakaakelien väriä lukuunottamatta. Tämän kopperon remontointiin putkimiehineen ja kaikkine tykötarpeineen meni n. 1.000 euroa, kun taas jo pelkkien uusien kaakeleiden asennus olisi kustantanut pauttiarallaa kymmenkertaisen summan lattian alla pujottelevien kupariputkien ansiosta. Kerrottakoon vielä, että tännehän oli tosiaan tehty täydellinen kylppäriremontti pari vuotta sitten, mitä ei ehkä ihan äkkiseltään uskoisi, kun näitä sinisiä "marmorilaattoja" katselee. Kröhöm.

Eli mitä me sitten teimme?

-Maalasimme seinät neljään kertaan valkoisella kaakelimaalilla.
- Maalasimme myös katon.
- Uusimme kaikki kalusteet, peilin, valaistuksen, tason, altaan, hanat, suihkun sekä suihkuseinät. Uutta valkoista pöntönkantta unohtamatta.
- Laattojen lisäksi tänne ei muuta alkuperäistä jäänyt, kuin tuo toilettipöntön runko.

Oman kokemuksen perusteella voin oikein lämpimästi suositella seinälaattojen maalaamista. Kannattaa vain muistaa pestä ja jynssätä laatat ennen maalaamista ihan äärimmäisen hyvin, sekä antaa maalin kuivua ennen uutta kerrosta seiniin tuplasti se aika, kuin mitä purkissa väitetään riittävän. Tuon Ikean laatikoston yhdistämistä muuhun, kuin Ikean omaan pesualtaaseen taas en voi suositella. Voin kertoa, että muutama tuhat hiusta piti repiä päästä tämän kokonaisuuden kasaan saamiseksi.

Tycker du?

Kivvaa keskiviikkoa! Perjantaikin on enää kahden yön päässä. Aikamoista.